Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’yi eve kapatan, yaşama iştahını ve umudunu çalan, toplumsal bir depresyon yaşıyoruz. Ne sokağa çıkmak, ne alışveriş yapmak, ne dışarıda yemek yemek, ne de maça gitmek istiyoruz. İnsanların içine kapandığı bu dönem, bir yanıyla Türkiye’de 650 bin kişiye istihdam sağlayan, ciddi bir ekonomik büyüklüğe sahip pek çok sektörü de olumsuz etkiliyor. Tahmini bir rakam vermek gerekirse, 75 milyar dolarlık cironun döndüğü bir ekonomiden bahsediyoruz.

        Reina saldırısının ardından, bir sivil toplum hareketi başlatılması kararı alındı. Adı “Hayatına Sahip Çık” olarak belirlenen sivil toplum hareketine Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) ve Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) de dahil oldu. Toplantıya, perakende sektöründen pek çok yönetici katıldı. Toplantıda konuşan TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer, “Tüm vatandaşlarımızı sokağa çıkmaya, hayatlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

        ‘Çarşıya, pazara, yemeğe, sinemaya ya da spora giderek ülke kurtarılır mı’ diye düşünmek yerine günlük yaşantımızı sürdürmemize engel olmak isteyenlere ‘Boyun eğme’ diyoruz. Yaşadığımız ülkenin güzel ve pırıltılı İstanbul’umuzun, saldırıları planlayan ve gerçekleştirenlerin arzuladığı duruma düşmemesi için sessizliğe bürünmeyelim. Kendi ülkemizde sokağımıza sahip çıkacağız ki ülkemizi her yıl ziyeret eden 30 milyon turiste ‘Gelin, Türkiye’nin bu ulusal seferberliğine destek verin, terörle savaşmak istiyorsanız Türkiye’yi ziyaret edin ve bizi yalnız bırakmayın’ diyebilelim” dedi.

        VİDEO FİLMİYLE ÇAĞRI

        Kampanya için hazırlanan video filminde Ata Demirer, Ayhan Sicimoğlu, Burcu Esmersoy, Demet Akbağ, Dilara Koçak, Fatih Terim, Gezegen Mehmet, Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Yaşin, Osman Müftüoğlu, Saba Tümer, Şahika Ercümen, Sedef İybar, Taylan Kümeli, Tümer Metin’in sokakta gezerken, bir restoranda yemek yerken, balık tutarken, sinemaya giderken, parkta dolaşırken çekilen görüntüleri paylaşıldı.

        YÖNETİCİLER NE DEDİ?

        Sinan ÖNCEL

        4 sivil toplum kuruluşu olarak çağrı yapıyoruz. Gelin, ekonomimize ve geleceğimize sahip çıkalım. Makinelerimiz daha hızlı çalışsın, restoranlar ve mağazalarımız açık olsun.

        Alp Önder ÖZPAMUKÇU

        Üzücü olayların ana hedefi olan yurtta korku yaratılması çabaları, milletimiz ve özel sektör oyuncularının devletimizle birlik olup dayanışarak çalışmasıyla etkisiz kalacak.

        Kaya DEMİRER

        Tehlike çanları, asıl sokağa çıkmaya korktuğumuzda çalmaya başlayacak. Bu birlikteliği sivil toplum hareketine dönüştürerek vatandaşları hayatlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

        Ramazan BİNGÖL

        Saldırıların turizme olumsuz etkilerini azaltabilme, oluşturulmak istenen algıyı olumlu yöne çevirebilmek amacıyla yola çıktık. Hiç kimse ülkemizi durdurmak isteyenlerin değirmenine su taşımasın.

        TANINMIŞ SİMALAR DA KATILDI

        BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, KMD Başkanı Alp Önder Özpamukçu, TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl’ün kurduğu sivil toplum hareketinin tanıtım toplantısına kamuoyunun tanıdığı Mehmet Yaşin, Ayhan Sicimoğlu, Demet Akbağ ve Saba Tümer gibi isimler de katıldı.

        Diğer Yazılar