Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PO MARKETLERİNİ İŞLETECEK

        OMV Petrol Ofisi, akaryakıt istasyonlarındaki marketlerin Migros'a kiralanması işlemi için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Bu konuya ilişkin başvuru dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamayla duyuruldu.

        Bu gelişme, organize perakende sektörü içindeki payı hızla artan ve büyümenin lokomotifi olan 'küçük market formatı'nın önümüzdeki dönem de yükselişe geçeceğinin habercisi. Bununla ilgili gelişmeleri sık sık gündeme getiriyoruz aslında. Özellikle büyük şehirlerde yol üstünde ve hızla alışveriş yapılacak formatların yıldızı yükseliyor. Trafik, yoğun çalışma hayatı ve küçülen aileler, haftalık büyük volümlü alışveriş yerine günlük alışverişi cazip kılıyor.

        Migros aslında 1 yıl önce İstanbul'daki 8 Petrol Ofisi istasyonunda Mjet formatıyla 8 pilot mağaza açmıştı. Bu mağazaların performansından memnun kalınınca, devamının açılabilmesi için Rekabet Kurulu onayına başvuruldu. Mjet, Migros'un, Şok'u sattıktan sonra yarattığı küçük metrekareli formatı. Ortalama 125 metrekarelik mağazalarda hizmet veriliyor ve temel tüketim ürünleri satılıyor. Migros'un 2014 yılında açtığı mağazalara bir bakınca da Mjet'ten memnun kaldıkları anlaşılıyor. Bu yıl ilk üç ayda açılan 18 mağazanın 10'u Mjet formatında. Bu format, aslında büyük metrekareli mağaza bulunamayan lokasyonlarda müşteriye ulaşmanın tek yolu ve üstelik maliyetler açısından da avantajlı.

        Türkiye'nin en yaygını

        Türkiye’de yaklaşık 12 bin 500 akaryakıt istasyonu var. Petrol Ofisi 2 bin 176 istasyon ile en yaygın dağıtım ağına sahip. Migros'un da şu anda 1019 mağazası var. Akaryakıt istasyonları, 24 saat açık olmaları ve hiçbir zincirin uğramadığı noktalarda bulunmaları nedeniyle de cazip.

        Diğer Yazılar