Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, sezonun en etkileyici performanslarından birini ortaya koyduğu maçta Anadolu Efes’in üzerinden silindir gibi geçerken, şampiyonluğun kapısını da ardına kadar araladı dün...

        Hatalarını minimize etmiş, hücumda coştukça coşan, tribünleri de ayağa kaldıran Fenerbahçe karşısında dünkü Anadolu Efes’in fazla da yapacak bir şeyi yoktu açıkçası...

        Dünkü “kusursuz fırtınanın” başlangıcında yine gerilim vardı. Efes 5 sayı önde iken Vesely-Heurtel gerginliğinin tribünler üzerinde yarattığı etki misafir takımı oyundan düşürdü, Fenerbahçe üzerinde ise adeta “doping” etkisi yarattı. Dixon’ın başı çektiği 15-2’lik seri de maçın gidişatına yönelik önemli bir ipucuydu.

        Evinde bu sezon sadece 1 kez kaybeden Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıda da savunmada geri adım atmadan, Efes’i özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden bombardımana tuttular. İlk çeyrek bittiğinde top kaybı dahi olmayan Kanarya’nın serbest atış yüzdesini de yüksekte tutup, devre sonunda 1/9’la çemberi döven rakibine karşı 6/9 3 sayı isabeti bulmasıyla, devre sonunda 50 sayıya ulaşması sürpriz olmadı. Ve Kanarya bunu yaparken, hücumda topun ne kadar etkili ve akıllı kullanıldığını, paylaşımın üst düzeyde olduğunu 12 asistle gösterdi.

        Efes’in farklı kazandığı serinin ikinci maçında, Datome’nin sahadaki varlığının çok önemli olduğunu, onun tribünde olduğu bu maç sonrasında üzerine basa basa söylemiştik. İtalyan forvet dün Cedi başta olmak üzere savunduğu tüm oyuncuları müthiş enerjisiyle pasifize ederken, hücumda da 21 sayı ile katkı verip farkı yaratan isimlerin başında geldi. Dünün “ekstra” iş yapan bir diğer ismi ise Kalinic’ti. Sırp forvet, Final-Four’dan önce yükselişe geçen formuna dün “tavan” yaptırırken, tıpkı Datome gibi oyunun iki yönünde de sivrilip artık bu takımın önemli dişlilerinden biri olduğunu ortaya koydu.

        Bobby Dixon için ise ayrı bir parantez açmak gerek... Bu sezonun en çok süre alan ama sahada olduğu her an takımına dinamizm katan ABD asıllı milli guard, dün yine Kanarya’nın sahadaki sigortasıydı.

        Gelelim Fenerbahçe seyircisine... Obradovic, son röportajında onların başarıya giden yolda ne derece önemli bir role sahip olduğundan bahsetmişti. Gerçekten de öyle... Ülker Arena’da Sarı-Lacivertli taraftarların yarattığı ortam tüm kulüplere örnek olmalı. Rakibe en ufak bir saygısızlıkta bulunmadan, takımlarını yüceltmeyi çok iyi beceriyorlar.

        Anadolu Efes, dün takım olarak 23 asist üreten rakibine karşı, 23 farkla kapanan 3. çeyreğin sonuna kadar topu topu 53 sayı bulabildi. Bunun da 15’inin altında Doğuş’un imzası vardı. Fenerbahçe’nin kararlılığı karşısında bu kez beklenmedik biçimde çabuk pes ettiler. Takımın skor kaynağı Granger, Cedi ve Brown’ın toplamda 10 sayıda tıkanmaları da Efes’in elini kolunu bağlayan en önemli faktördü.

        Diğer Yazılar