Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdi İpekçi’de Galatasaray’a karşı oynamak her rakip için zor... Ama Fenerbahçe için hep çok daha zordu... Dün de ezeli rekabetin yarattığı gergin atmosfer tüm etkisiyle kabus gibi binmişti Sarı-Lacivertliler’in üzerine...

        Galatasaray, tribünün yarattığı rüzgarı da arkasına alıp, boyalı alanda Pleiss ile oyunun iki yönünde de estirdiği fırtınayla birlikte müthiş savunma direnciyle ilk yarıda oyuna net biçimde hükmeden taraftı. Sloukas’ın sakatlığı sonrası Dixon’ın da üzerine binen yükle teklemesi, Bogdanovic’in de onunla birlikte Sinan&Göksenin baskısında üretkenlik anlamında aksamasıyla Kanarya ilk yarıda, özellikle de hiç sayı üretemediği devrenin son 5,5 dakikasında sürekli aksadı. Cimbom bu süreçte hem hücumda topu en akıllı şekilde kullanıp, çoğunlukla penetre, bazen de penetre pas üzerinden rakibinin savunma dengesini allak bullak etti. Fener’i hücumda ayakta tutan isim kaptan Melih’ti. Ve devre bittiğinde 13 sayılık farkın yanında tüm veriler G.Saray’ı galibiyete daha yakın taraf olarak gösteriyordu. Taa ki 3. çeyreğin ortasında Sarı-Kırmızılılar’ın bataryası kırmızı alarm vermeye başlayana kadar!..

        Kanarya için işler kötü giderken, 3. çeyrekte oyunun seyrini değiştiren, Dixon’la gelen 5-0’lık serinin yanında Obradovic’in, iki uzun Udoh& Vesely ikilisinin yanına Kalinic’i de sahaya sürmesi oldu. Kalinic sahada adeta çöpçülüğe soyunup, Fener de bu sayede savunmanın dozajını artırıp, rakibi potadan uzaklaştırırken, ikili oyunlarda ilk yarıda çok kolay yenilen Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibini çizginin dışına itti. Kısacası F.Bahçe özüne dönüp, savunma kaynaklı hücum sayılarıyla, soğukkanlı kalıp hücumda da sahaya ilk yarının suskun isimleri Bogdanovic ve Dixon’la ‘akıl’ koyarak tıkanıklığı çözme yoluna gidip, dizginleri eline geçirdi. Ataman, bu düzene oyunun kalan sürecinde çare bulamazken, 30 ve üzeri dakika alan kilit isimlerin üzerine binen yükle birlikte yorgunluk da kendini gösterince, kontrol Fenerbahçe’nin eline geçti. Sarı-Lacivertliler, Melih’in yanı sıra kenardan gelen Nunnally’den de katkı alınca kadro derinliğinin de artısını skora yansıtmayı başardı. Kanarya, kenarda toplamda 40 sayı çıkarırken, bu rakam G.Saray cephesinde 13’tü... Bu detay da maçı niye F.Bahçe’nin kazandığına dair en önemli ipucu... Son yıllarda Abdi İpekçi’deki G.Saray üstünlüğü bu sezon ‘F.Bahçe devrimi’ ile yıkıldı.

        Diğer Yazılar