Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ve slogan yerini buldu, milli takım bir mucizeye daha imza attı. Çekler, karşısında muhteşem oynayan Milliler, Fransa 2016’da şahlandı, gruptan çıkmaya ramak kaldı! Terim ilk iki maçtan farklı olarak savunmada Caner yerine İsmail, ileri uçta ise farklı bir 4’lüye ve dizilişe geçti. Kanatlarda Volkan ve Emre, santrforda Burak ve arkasında Arda’nın oynaması hücum gücümüzü artırdı.

        Çekler karşısında önceki maçlardan ayrı bir motivasyona sahip bir Milli Takım gördük. Maç öncesi tribünlerle barışan Arda’nın istekli olması, İsmail’in gayretleri; tribünlerin desteğiyle birleşince futbol şevkimiz yükseldi.

        Zira öyle ki golü; Arda’nın Emre’nin önüne yuvarladığı topta Emre’nin bulduğu geniş alanı iyi değerlendirmesi ve sağdan getirdiği topu Burak’a ‘al da at’ dercesine bırakmasıyla bulduk. Golde, sol kanatta oynayan Volkan Şen’in ön direğe rakiplerini çekerek Burak’a boşluk yaratması en az asist kadar değerli. Golü istediğimiz şekilde ve istediğimiz dakikada kaydettik.

        Selçuk ve Ozan’ın birbirlerine yakın oynamaları ikinci topları iyi takip ederek atağı yeniden başlatarak hücuma katkı vermelerine olanak sağladı. Golden sonra rakip baskı kurmak istedi ancak duran top dışında savunmada sıkıntı yaşamadık. Kazandığımız topları merkezdeki hücumculara değil de iki kanat oyuncumuza oynasaydık daha etkili olabilirdik. Emre, Volkan ve Burak’a atılan toplarda orta sahanın desteği yetersiz kaldı.

        Final paslarımızda dikkatli olabilseydik özellikle Emre’nin bir pozisyonda çıkarken Arda’nın önüne attığı top rakibe takılmasa devreye 2-0 önde girebilirdik.

        İkinci yarıda müthiş bir mücadele örneği gösterdik... Kanatlardan oynamaya başladık. Daha dikkatli, genişliğine ve derinliğine kontratak ile pozisyon bulmaya çalıştık. Ki bunu da ilk olarak Emre Mor ile başardık ve devamı geldi. İsmail’in muhteşem çalımları, Arda’nın önüne harika pasında yardımcı hakem yanlış bayrak kaldırmasa İsmail adına harika asist olabilirdi.

        Selçuk’un duran toptan altı pasa harika ortası Mehmet Topal’ın Ozan’a çıkarması ve Ozan’ın muhteşem vuruşuyla “Biz Bitti Demeden Bitmez” diyebileceğimiz bir maç oldu. Oğuzhan ve Olcay’ın oyuna girmesiyle ayağımızda daha fazla top tutmaya başladık. Bu çok doğru hamlelerdi. İkinci golden sonra yardımlaşma ve konsantrasyonumuz üst seviyede seyretti. Birinci ve ikinci bölge savunmasını çok iyi yaptık. Terim’in 90’da Burak’ı oyundan alıp alkışlatması takdire şayan bir hareketti.

        Birinci ve ikinci yarıdaki doğru oyun stratejisine doğru oyuncu değişiklikleri de eklenince 90 dakika boyunca mükemmele yakın bir oyun oynadık. Yakaladıklarımızı değerlendirebilseydik belki de rakiplerimizin diğer sonuçlarına bakmadan gruptan doğrudan çıkabilirdik.

        Harika bir maç, harika bir atmosfer, harika bir seyirci topluluğu, harika bir yardımlaşma, harika bir 90 dakikadan sonra... Rakiplerimizin maçlarını oynayacağı bu gecenin de harika bitmesi dileğiyle...

        Tribünlerde Ay-Yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasının devamı için... Karakteriniz ve onur mücadeleniz için teşekkürler çocuklar. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Bu gruptan çıksak da çıkamasak da Sayın Terim ve oyuncularıyla Türkiye gurur duyuyor.

        Diğer Yazılar