Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray sıkıntı çektiği oyunu tecrübeli ayakların usta dokunuşlarıyla rahat bitirdi. Savunmada açıkların göze battığı maçta, Selçuk’un mükemmel frikiği maçın kırılma anı oldu. Bu gol, Antalyaspor’u oyundan düşürmeye yetti.

        İkinci yarıda bu kez yerinde ve zamanında yapılan Riekerink değişiklikleri de oyunda etki yarattı. Podolski ve Cavanda’nın girmesi, Antalya üzerinde baskıyı artırdı. Sonrasında da Podolski’nin geri dönüşünü izledik. Alman Panzeri bir gol vuruşu ustası olduğunu gösterdi, takımını rahatlattı.

        İlk yarım saate Antalyaspor bir kez indi Galatasaray kalesine, onda da golü buldu. Savunmada sezon başından bu yana işaret ettiğimiz sıkıntı yine iş başındaydı. Diego ortalarken, önünde 4 oyuncu dizilmiş, baskı oluşturmadan seyirci gibi pozisyonu izliyordu. Arkada Carole kademede geç kalıyor, Hakan’ın üstünden Deniz Kadah rahat yükselip gol vuruşunu yapıyor. Yine adam paylaşımında hatalar gördük. Bu da kalede golle sonuçlandı. Artık bu kanayan yarayı Riekerink bir şekilde durdurmalı.

        Galatasaray oyun genelinde orta sahada kontrolü elinde tuttu. Ancak başlangıçta gol yollarında doğru kapanan ve Diego ile merkezi elinde tutan Antalya önünde özellikle ilk yarıda etkili pozisyonlar yaratamadı. Sneijder çıkınca pas trafiği bir süre aksasa da Tolga ve Selçuk, Bruma ve Podolski’ye birlikte oyunu öne yıktılar. Bu da Antalyaspor’u devirmeye, dağıtmaya yetti.

        Bruma çok etkiliydi yine. Sağda, solda her yerde rakibini peşinden sürükledi, geçti, çizgiye indi, gol pası verdi. Hem tribünleri coşturdu hem de takımı. Selçuk bence özgüvenini kazandığını belgeleyen bir vuruş yaptı. Ters giden şeyleri çeviren bir “kaptan” golü izletti bize. Savunmasına da katkıda bulundu. Yasin çok top ezdi. Eren ceza alanı içinde istediği topları alamadı. Bu maçta düşüş yaşadılar. Tolga Ciğerci her orta sahaya lazım bir dinamo. Ancak şut çalışması şart. Vuruşları ona yakışmayacak şekilde yetersiz kalıyor. Kapanan takımlar önünde en etkili silah bu vuruşlar olacak. Onun için özen şart. Cavanda sağ kanada beklenen havayı katacağını gösterdi. Bruma ile çok yıldırıcı bir ikili olabilirler. Defansif anlamda da doğru işler yaptı. Bence artık formayı bırakmaz. Galatasaray tribünleri dolduran taraftarı önünde güzel bir galibiyet aldı. Oyun içinde arızalar yaşansa da güçlü ayakları ile sonuca gitmeyi bildi.

        RİEKERİNK

        Bu kez maçı iyi okudu. Değişiklikleri zamanında yaptı. Ve değişiklikleri maçın gidişatına Galatasaray adına olumlu etki yaptı. Formayı adil dağıtıyor. Beşiktaş kadrosuyla başladı, kusurları gözlemledi, müdahale etti. Tebriği hak etti.

        TARAFTAR

        41 bin civarı Galatasaray taraftarı hem tribünleri doldurdu hem de takımı coşturdu. Oyuncuların arkasında durdu, güven verdi. Bu bütünleşme Galatasaray için çok olumlu oldu. Türk futbolu için de tribün zenginliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bravo.

        Diğer Yazılar