Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezonun ikinci döneminde Galatasaray’ın neler yapabileceğini analiz edebileceğimiz bir 90 dakikaydı Konyaspor maçı. Kritik bir deplasman ve ardından gelecek olan zorlu Karabük maçı. En az kayıpla geçilecek 180 dakika takımın sezon seyrini belirlemesi açısından çok önemli.

        Nitekim maç öncesinde Riekerink de “Şampiyon olmak istiyorsanız bu tip maçları almanız gerek” şeklinde konuştu. İlk yarıdaki Galatasaray bu bağlamda iyi işaretler vermedi. Ancak ikinci yarıda oyun kontrolünü eline geçirdi. Sabri’nin altın vuruşuyla da harika bir deplasman galibiyeti elde ederek ikinci yarıya iyi bir giriş yaptı. Galatasaray oyuna kötü başladı. Etkisiz, temposuz ve amaçsız paslarla rakibine diş gösteremedi. Bu da oyunun kontrolünü Konya’nın kapmasına neden oldu. Kanatları kesik kuş gibi çırpındı durdu. Kanatlardan atağa çıkamadığı gibi, Konya’nın bu bölgeden bindirmelerine ise Carole ve Linnes seyirci kaldı. Özellikle Carole kademe ve adam paylaşımında ciddi hatalar yaptı. Kaçırdığı iki pozisyonda Konya’nın golü bulamayışı G.Saray’ın şansıydı. Eren yeterince topla buluşamadı, buluştuklarını da ezdi. İlk yarıda takım adına hücum zenginliği yoktu. Kısır bir iki atak sonuçsuz kalırken aksine Konya, G.Saray ceza alanı içinde cirit attı.

        Tabii ki ciddi eksikler de vardı. Özellikle takımı dikine oynatabilen kanatların seri adamları cezalı Yasin ve Bruma’nın yokluğu Hollandalı hocanın elini zayıflattı. Taraftarın dört gözle beklediği ancak yedek kulübesine kadar yetişebilen transferler, maç eksiği ya da transfer beklentisiyle ilk on bire katılamayan Podolski. Ve zorunlu olarak sol kanada geçen Sneijder maç önü takım adına eksiler oluşturdu. Hollandalı, aktif oyun içinde kaldı ancak çok da top kaybı yaptı. İkinci yarıda Garry’nin oyuna girmesi, Ali Çamdalı’nın atılması oyun dengelerini G.Saray’ın lehine değiştirdi. Galatasaray’ın Sabri’yle bulduğu gol, oyuna takımı adına güven getirdi. Sabri golde takip anlamında da alkışı hak etti. Genel oyun performansıyla da maçın yıldızı olmayı hak etti doğrusu. Konya eksik kalınca bocaladı. G.Saray etkinliği ele aldı. Garry, Podolski ve Sabri ile oyunu daha erken bitirebilecek fırsatları harcadı. De Jong orta sahanın öne çıkan ismi oldu. Genelde hatasız oynadı. Selçuk ikinci yarıdaki oyunuyla “Ben de varım” dedi. Tabii ki bu arada tek parmağı eksik ama her zaman bir fazla Muslera’yı da ayrıca kutlamak gerek. G.Saray birçok eksiği, sıkıntısı ve oturmamış kadrosuyla içinden nasıl çıkacağı tartışılan bir maçı çok değerli bir üç puanla kapattı.

        GARRY RODRİGUES

        İlk yarıda etkisiz kalan G.Saray kanatlarında ‘Bruma rüzgarı’ estirdi. Hareketli, hızlı, adam eksiltiyor. Savunmaya da dönüp yardımcı olması farklı bir artısı.

        RİEKERİNK

        Sezon başı özgüvenini yitirmiş görünüyor. Kadro seçimi ve tercihlerinde özgür düşünmüyor gibi. Yeni transfer Rodrigues’le niye başlamadı anlayamadım.

        Diğer Yazılar