Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Honda, Türkiye’deki fabrikasına da 100 milyon liralık yatırım kararı aldı. Yeni Civic Sedan için gerçekleşecek bu yatırımla birlikte Şekerpınar’daki fabrika tam kapasite çalışacak ve marka Türkiye üzerinden Afrika ile Ortadoğu pazarlarına açılacak.

        Türkiye pazarına dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı araçlar sunmada rakiplerine göre biraz daha yavaş kalan Honda, pazardan yaklaşık yüzde 12 pay alan SUV segmentindeki oyuncusu CR-V’nin 1.6 litre dizel motorlu 9 ileri çift kavramalı şanzımanıyla oldukça iddialı geliyor. 1.6 litrelik i-DTEC motorlu CR-V’nin öne çıkan bir önemli özelliği de 4 tekerlekten çekişli olması. 2015 yılı yaz aylarında Türkiye’de satılmaya başlanacak olan modelin yanı sıra yenilenen ürünlerin de satılmaya başlanmasıyla Honda Türkiye satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 15 artması bekleniyor.

        TÜM MODELLER YENİLENİYOR

        Honda’nın Avrupa’da tüm modelleri yenilediğini belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, “Type R, NSX, Jazz, HRV, makyajlı Civic HB başta olmaküzere tüm modeller hem yenileniyor hem de hepsi Türkiye’de satılacak” dedi. 2015 yılında Türkiyepazarında yüzde 15’lik bir satış artışı hedeflediklerini söyleyen Sümer, yeni Civic Sedan ya bu yıl sonunda ya da 2016 yılı başında satışa sunulacak. Yeni Civic Sedan için 100 milyon TL civarında bir yatırım yapacağız. Yeni Civic’le birlikte Ortadoğu ve Afrika yeni hedef pazarlarımızolacak. Bu bölgelerde yoğunlaşacağız. Öncelikli hedef fabrikamızda tek modelle 50 binlik kapasiteyi doldurmak. Ancak 50 binlik kapasiteyi doldurmamız demek yeni ikinci bir model demek. Bu projeyi de kesin yapacağız. Projemiz onaylandı” diye konuştu.

        1.6 LİTRELİK DİZEL MOTOR 160 BEYGİR GÜÇ ÜRETİYOR

        Mayıs ayında İstanbul Autoshow’da sergilenecek yeni CR-V’nin tamponları büyüdü, farları değişti ve içeride gürültü seviyesini düşürebilmek için yalıtım iki katına çıkarıldı. Direksiyonda, süspansiyonda ve amortisörlerde de gelişim sağlandı. Ancak en önemli değişiklik güçlü yeni 160 beygirlik 1.6 litrelik i-DTEC dizel motor, 9 ileri otomatik şanzımanla dünya genelinde satışta olan bir motorun en iyi güç-tüketim oranını sunuyor. Kullanımda 4.9 lt/100km’lik etkileyici yakıt tüketim değerine ulaşıldı.

        GÜVENLİĞİ SENGİNG'E EMANET

        Honda’nın “Honda SENSING” adlı yeni sistemi artık kamera ve radar teknolojisini birleştirecek. Gelişmiş Sürüş Yardımı Sistemi özelliklerini destekleyecek olan Honda SENSING’le önden çarpışma uyarısı, şerit koruma, kör nokta uyarısı gibi sistemler opsiyonel olarak satın alınabilecek.

        SUBARU YENİ OUTBACK'İ MARTTA YOLLARA SÜRECEK

        Premium segmentin sadık müşterileriyle varlığını sürdüren markası Subaru, 2015 yılını iki önemli yenilikle karşılıyor. Markanın Crossover segmentindeki temsilcisi Outback yenilenen yüzü ve gelişmiş teknolojisiyle yollara çıkarken, SUV segmentinde yarışan modeli Forester ise 2.0 litrelik Boxer dizel motoruyla 2015’e merhaba diyor. Mart ayından itibaren Avrupa pazarında 2.5 litrelik benzinli ve 2.0 litrelik turbo dizel versiyonları ile satışa sunulacak olan yeni Outback Türkiye’de de eşzamanlı olarak Lineartronik CVT şanzıman ve 2.0 litrelik dizel motora sahip “Premium” ve “Limited” versiyonlarıyla satılmaya başlanacak.

        BENZİNLİ VERSİYON İTHAL EDİLMEYECEK

        Outback’in benzinli versiyonu Türkiye’ye ithal edilmeyecek. 2,0 litre dizelin satış fiyatı ise 156 bin 900 TL’den başlayacak. Yeni Outback, daha şık bir ön ızgara tasarımı, daha büyük sis farları, yeni ön farlar ve yeniden tasarlanmış bir ön tampona sahip. Ayrıca dünyada türünün ilk örneği olan boxer dizel motoru ve EyeSight sürüş destek teknolojisi de yeni Outback’in öne çıkan özellikleri.

        SUBARU’NUN HEDEFİ 2 BİN ADETLİK SATIŞ

        Slovenya’da gerçekleşen yeni Outback basın lansmanında markanın Türkiye pazarına ilişkin 2014 yılını değerlendirmesi ile 2015 hedeflerini paylaşan Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle şunları söyledi: “2014 yılı toplam Subaru satışları, bir önceki yıla göre % 27 oranında arttı. Bu yıl Outback ve diğer modellerimizle birlikte toplamda 2 bin adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor.”

        STEREO KAMERALI İLK SISTEM

        Subaru’nun Outback’te başlangıç seviyesinden itibaren standart olarak sunduğu EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem. Yeni nesil EyeSight, sürücü yükünü azaltma özelliklerini daha da ileriye taşımak için yaklaşık yüzde 40 oranında görüş açısının artırıldığı kameralara sahip.

        LAMBORGHİNİ HURACAN GT3 5 PİSTTE YARIŞACAK

        Automobili Lamborghini tarafından tanıtımı yapılan yeni Huracan GT3, 2015’ten başlayarak Avrupa’da, ünlü Spa-Francorchamps 24-saat yarışının da aralarında bulunduğu beş pistte Blancpain Endurance Serisi’ne katılacak. Lamborghini Huracan GT3, Alu-Carbon şasi ve tamamen entegre FIA uyumlu takla kafesiyle donatıldı. Alt şasi hem önde hem arkada modifiye edilerek öne yüksek performanslı bir su radyatörü eklendi, arkadaki şanzıman ise daha iyi konumlandırıldı ve aerodinamik özellikleri iyileştirildi. Boş ağırlığı 1239 kg olan otomobilin ön/arka ağırlık dağılımı 42/58. Nihai ağırlık FIA BOP tarafından belirlenecek.

        FİYAT YENİ DOBLO ABD TURUNDA

        Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilip dünyada yaklaşık 80 ülkeye ihraç edilen Yeni Fiat Doblò çok özel bir projeyle Avrupa ve Amerika’daki otomobilseverlerle buluşuyor. Bursa’dan yola çıkan Yeni Fiat Doblo, karayoluyla Avrupa’da 7 şehir ve ABD’de 7 eyaleti ziyaret ederek Fiat Chrysler Automobiles’in Detroit’teki merkezine ulaşacak. SeAutoBest jüri üyesi Okan Altan tarafından gerçekleştirilen seyahatte, Yeni Fiat Doblo toplam 6.500 kilometre yol kat edecek.

        SKODA YENİ FABİA'DA 125 RENK KOMBİNASYONU

        Türkiye’de mart ayından itibaren satışına başlanacak olan Skoda’nın B segmentindeki temsilcisi yeni Fabia, kişiselleştirme özellikleriyle de dikkat çekiyor. 15 farklı gövde rengi seçeneğine sahip Fabia‘da buna ek olarak kullanıcılar, tavan, A sütunu, ayna kapakları ve jantlarla 125 farklı renk kombinasyonu yaparak kendilerine özgü bir otomobil tasarlayabiliyorlar. Skoda Fabia, VisionC konseptinin tasarım dilini kullanıyor.

        DMA ELEKTİRİK MOTORLU TAKSİ 12 TL YAKIYOR

        DMA, tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen elektrikli taksiyi İstanbul’da yollara çıkardı. Sürücü Mert Al’ın kullandığı otomobil, günde 150 TL’lik yakıt yerine İstanbul trafiğinde sadece 12 TL’lik elektrik ile çalışıyor. Fabrika verisi menzili 400 km olarak açıklanan otomobil taksi olarak kullanıldığı İstanbul trafiğinde tek şarjla 370 kilometre yol alabiliyor. Elektrik motorlu araç içten yanmalı bir motoru olmadığı için bakım masrafları konusunda da ciddi avantaj sağlıyor.

        S&S MOTOR'S 7/24 AÇIK SİTEYİ SHOWROOM'A ÇEVİRDİ

        S&S Motors, portföyündeki tüm araçlara 7 gün 24 saat kesintisiz ulaşmayı ve her türlü sorgulamayı mümkün kılan yeni internet sitesini açtı. Türkiye’de müşteri bilgilendirmelerinde yeni nesil teknolojileri en iyi kullanan firma olmayı hedeflediklerini söyleyen S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, “Tamamen yenilenen www.ssmotors.com.tr adresli internet sitemizle showroom’larımızı kesintisiz olarak müşterilerimizin ziyaretine açıyoruz” dedi.

        Diğer Yazılar