Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çek üretici Skoda, amiral gemisi Superb’in üçüncü jenerasyonu ile yeni bir döneme giriyor. Ağustostan itibaren satılmaya başlanacak olan aracın Avrupa’daki en büyük pazarı Türkiye olacak ve fiyatı 65 bin TL’den başlayacak

        Skoda son yıllarda gerek başarılı tasarımları, gerekse bu tasarımlarında kullandığı motor ve şanzıman kombinasyonlarıyla sadece rakiplerinin değil, kendi büyük ailesinin, güçlü markaları için bile ‚tehdit‘ haline geldi. Yüce Auto tarafından temsil edilen marka, Avrupa pazarındaki başarısına paralel olarak Türkiye’de de dikkate değer bir yükseliş kaydetti.

        Markanın amiral gemisi Superb ise üçüncü nesliyle gerek markanın tarihinde gerekse de sınıfında yepyeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel 2015 yılında 4 bin 500 adetlik bir Superb satış hedefleri olduğunu belirterek “Bunun yarıya yakını ikinci jenerasyon Superb, yarıdan fazlası yeni Superb olacak. Bu yıl Skoda’nın en büyük Superb Sedan pazarının Türkiye olacağını söyleyebiliriz. 3-4 yıl içerisinde de D segmentinde hedefimiz 10 bin adede ulaşmak“ dedi. Superb’in 125 beygirlik manuel şanzımanlı modeli 65 bin TL seviyesinde, en üst paketli modeli ise, 95-100 bin TL aralığında olacak. Yeni Superb’in satışlarının yüzde 95’ini 1.6 litre dizel ve DSG otomatik şanzımanlı versiyonun oluşturacağı belirtildi.

        İLK YARI ŞAŞIRTTI

        Türkiye otomotiv pazarını da değerlendiren Tolga Senyücel, beklentilerinin pazardaki büyümenin yılın ikinci altı aylık kısmında daha stabil olacağı yönünde olduğunu belirterek “2015 yılında binek araç pazarının 625-650 bin adet aralığında kapanacağını öngörüyoruz” dedi.

        Pratik çözümler sunuyor

        Superb’in 29 pratik çözümünün 23’ü bu modelde ilk kez kullanılıyor. 10’u ise ilk kez bir Skoda modelinde yer alıyor. Superb’de, arkada tablet bilgisayar tutucuları, ön taraftaki kol dayanağı içindeki eşya gözünde tablet koyma yeri, arkada USB ve 230 volt soket girişi, kapılarda 1.5 litrelik şişelerin konulabileceği bölmeler, bunlardan bazıları olarak dikkat çekiyor.

        Karizmatik minik

        Opel’in iddialı miniği Corsa, sportif OPC versiyonuyla, otomobili sadece ulaşım için görmeyen, gerçek tutkunlar için geliştirilmiş. Corsa OPC dört metrelik boyu, 1.6 litre ve 207 beygir güç ve 245 Nm maksimum tork üreten turbo motoru, 230 km/s maksimum hızı, dinamik kullanımı ve görünümü ile dikkat çekiyor. 6 ileri manuel şanzımanla 0’dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede çıkan Corsa OPC, Türkiye prömiyerini 22 Mayıs’ta kapılarını açacak olan İstanbul Autohow’da gerçekleştirecek. Opel Türkiye Dış ilişkiler Müdürü Sinan Ulusoy, “Avrupa’da henüz piyasaya çıkmadan 23 binin üzerinde sipariş alan yeni OPC’yi fuar sonrasında siparişle ve henüz kesin rakam söylemek mümkün değilse de, 100 bin lira civarına getireceğiz” dedi.

        OİB, yeni dünyada büyük hedeflere yelken açtı

        Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), ihracatta hedef büyüttüğü ABD’deki Automechanika Chicago Fuarı’nda ilk kez Milli Katılım ile yer aldı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “ABD’de bizi çok daha ileriye taşıyacak ihracat potansiyeli olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli ve bunun yol haritasını ihracatçılarımıza gösterebilmek için buradayız” dedi. Chicago’da 13 otomotiv yan sanayi firmasıyla yer alan OİB, yeni pazar arayışları çerçevesinde ikili ilişkileri geliştirme fırsatı buldu.

        Brisa, yılın ilk çeyreğinde 389 milyon TL kâr etti

        Brisa, Ocak-Mart 2015 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tüm kanallarda toplam satış adedini % 5.3 artırdı. Buna göre şirket ilk çeyrekte 389 milyon TL’lik satış geliri elde ederken, net dönem kârı 28 milyon TL oldu. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, “Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre % 50.4’lük bir artış yaşayan otomotiv satışlarıyla birlikte orijinal ekipman satışlarında 2014’ün aynı dönemine göre % 23 oranında bir artış yakaladık” dedi.

        Porsche Sürüş Merkezi İstanbul’da hayata geçti

        Aralarında Türkiye’nin de olduğu Porsche Orta ve Doğu Avrupa bölgesi, Porsche müşterilerine ve uluslararası medya mensuplarına yönelik ileri sürüş eğitimleri için Türkiye’yi tercih etti. Porsche Orta ve Doğu Avrupa bölgesi yönetimi ve İntercity İstanbul Park yönetimi arasında gerçekleştirilen işbirliği neticesinde Mart 2015’ten itibaren hizmet vermeye başlayan Sürüş Merkezi, 3 milyon Euro’luk bir yatırımla hayata geçirildi.

        BOSCH

        Tüm sektörlerde satışlarını artırdı

        Bosch Grubu, ekonomik açıdan zorlu ortama rağmen 2014 yılında, hedeflerinin üzerinde büyüdü. Grup 2014 yılında satışlarını yüzde 6.3 artışla 49 milyar Euro’ya yükseltti. Kur oranı etkisi göz önüne alındığında ise 2014 yılı büyüme oranı yüzde 7.4 oldu. Faiz ve vergi öncesi kazançlar (FVÖK), yıllık bazda yaklaşık yüzde 10’luk bir artışla 2014 yılında 3 milyar Euro’ya ulaştı. Bosch Grubu 2015 yılında ise satışlarını yüzde 3 ila 5 arasında artırmayı hedefliyor.

        HYUNDAI

        Türkiye’deki 25. yılında test yapana kazandırıyor

        Türk tüketicisiyle ilk kez 1990 yılında buluşan Hyundai, Türkiye’deki 25. yılını kutluyor. 1 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ödüllü “Hyundai Test Sürüşü Günleri” süresince, Türkiye çapındaki 71 adet yetkili bayisinde Hyundai modelleri ile test sürüşü yapanlara çekilişle 6 adet Hyundai modelinden birini kazanma imkânı sunuluyor. 6 talihli, 26 Haziran’daki çekilişle belirlenerek i10, i20, i30, Accent Blue, Elantra ve ix35 modellerinden birini kazanacak.

        AUDI

        Dizel yakıtı sentetik olarak üretmeyi başardı

        Audi mühendisleri, sıfır karbon emisyonuna yönelik teknolojilerle ilgili çalışmalarında bir eşiği daha geçti. Almanya’nın Dresden kentinde bulunan araştırma merkezindeki mühendisler, sıfır karbon emisyonuna sahip ve araçlarda kullanılmaya hazır sentetik dizel yakıt üretmeyi başardı.

        Audi’nin, Dresden merkezli Sunfire şirketiyle birlikte geliştirdiği, Audi e-Diesel’in üretimi için hammadde olarak sadece su ve karbondioksit gazına ihtiyaç duyuluyor.

        Diğer Yazılar