Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genel Müdür Bora Koçak “Bünyesinde Kia, Çelik Motor Filo, ikinciyeni. com ve Garenta markaları bulunan Çelik Motor, hem alış, hem de satışta gösterdiği performansla, 50 binin üzerinde aracı yöneterek bir pazar haline geldi” dedi

        Kia’nın pazara iddialı giren, Türkiye’ye özel 2.0 litre dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı oyuncusu Sorento’nun tanıtımında konuşan Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, kısa ve uzun dönem kiralamanın yarattığı cironun her yıl yüzde 40’ın üzerinde artarak büyüdüğünü söyledi. Çelik Motor’un sadece araç ithal eden ve satan, değil aynı zamanda satın alan ve pazarın büyümesine katkıda bulunan bir şirket haline geldiğini ifade eden Koçak, “Bünyemizdeki Kia, Çelik Motor Filo, ikinciyeni.com ve Garenta markalarımızla hem alış, hem de satışta 50 binin üzerinde aracı yönetiyoruz” dedi.

        Kia’nın bu yılki satış hedefinin ise 16 binin üzerinde olduğunu belirten Bora Koçak, “Kia’nın uzun süre amiral gemisi olan Sorento’nun hedefinde ise yaklaşık 500 adet aracı müşterilerle buluşturmak var. Gelecek yıl bu rakam 1000 adete çıkacaktır. Öte yandan yeni nesil rent a car markası Garenta tarafında 3 bin 500 araç bulunuyor. En yüksek sezonda bu sayının 5 bin 500 olmasını bekliyoruz.

        CİRODA YÜZDE 40 ARTIŞ PLANLIYOR

        Online 2. el araç açık artırma platformumuz ikinciyeni.com’da da 2014 yılında yaklaşık 7 bin araç satıldı. 2015 sonunda bu sayının 11 bin olması hedefleniyor. Çelik Motor Filo’da ise yaklaşık 19 bin araç bulunuyor. Yıl sonunda bu sayının 21 bin civarında olması bekleniyor. Çelik Motor bir önceki yıla göre 2015’te, bünyesindeki tüm markalarla birlikte toplam cirosunda %30-40 civarında artış planlıyor” diye konuştu.

        2. EL HEDEFİ 11 BİN ADET

        Online 2. el araç açık artırma platformu ikinciyeni.com’da 2014’de 7 bin araç satıldı. 2015’de sayının 11 bin olması hedefleniyor.

        SORENTO, TÜRKİYE’YE ÖZEL 2.0 LİTRELİK MOTORLA GELDİ

        TEK MOTOR, TEK DONANIM, TEK FİYAT

        199 bin 900 liralık anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulan yeni jenerasyon Sorento’daki en önemli gelişmelerden birisi sadece Türkiye’ye özel üretilen 2.0 litre 185 beygir güç üreten dizel motor. Bu güç 6 ileri otomatik şanzıman ile düşük yakıt tüketimi sunuyor. Ayrıca Magna Powertrain ile birlikte geliştirilen dört tekerden çekiş sistemi engebeli arazilerden ilham alınarak yaratılan Dynamax AWD teknolojisine sahip.

        Diğer Yazılar