Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2008 krizinde ciddi yara alan markalardan Honda, Rusya pazarının çöküşüyle kaybettiği mevzilerini geri kazanıyor. Marka Türkiye pazarında yeni modelleriyle önce satışlarını, gelecek yıldan itibaren de kapasitesini yeniden 50 bin adede çıkararak üretimini artıracak

        Honda Türkiye’de 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen otomotiv markalarından biri olmuştu. Krizle birlikte çöken Rusya pazarı, büyüme stratejisini bu pazar üzerine kurmuş olan Honda Türkiye’yi de ciddi biçimde sarstı.

        O yıllarda kapasitesini 50 bin adetler seviyesine çıkarmak üzerine harekete geçmiş olan şirket bu planı gerçekleştirmek için 8 yıl daha beklemek zorunda kaldı.

        Yeni Civic’in üretiminin başlamasıyla gelecek yılın sonundan itibaren 50 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacağını açıklayan Honda Türkiye, çeşitliliği artan modelleriyle, iç pazarda da daha aktif bir marka olmaya hazırlanıyor.

        Honda’nın iç mekânında ön konsol yeniden şekillendirildi ve krom eklentilerin yanı sıra yüksek kalitede malzemeler kullanıldı. Kokpitte yeni Honda Connect sisteminin 7 inçlik dokunmatik ekranı kolay görünür ve erişilebilir bir konuma yerleştirildi.

        ‘AR-GE’MİZ ÖNEMLİ’

        Yeni 1.6 litre dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı Honda CR-V’nin satışa sunulmasıyla ilgili toplantıda konuşan Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, 1962 yılından bu yana Avrupa’da üretim yaptıklarını belirterek “Gelecek yıldan itibaren satışa sunacağımız yeni Civic Sedan’ın geliştirilmesinde, Türkiye’de oluşturduğumuz AR-GE merkezimizin de ciddi katkıları oldu. Bu Honda Türkiye için büyük bir gelişmedir. Önümüzdeki dönemde kendi AR-GE’mizi kullanarak yeni bir model daha geliştirebiliriz” dedi.

        "YENİ SEÇENEKLERLE DİZEL OTOMATİK TALEBİNE CEVAP VERİYORUZ"

        Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, “Yeni 1,6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğiyle Türkiye’deki dizel otomatik talebine cevap vermeyi hedefliyoruz” dedi. Avrupa pazarına özel olarak geliştirilen ve 2.2 litre i-DTEC dizelin yerini alan 1.6 litrelik motor, daha yüksek güç ve daha iyi tork dağılımının yanı sıra önemli ölçüde azaltılmış CO2 emisyonu sunuyor. i-DTEC motorun iç sürtünme oranının yüzde 37 azaltılması sayesinde ortalama kullanımda 100 km’de 4,9 litre yakıt tüketim değerine ulaşılmış. Motorun ürettiği 160 beygirlik maksimum güce 350 Nm tork üretimi eşlik ediyor ve 9 ileri otomatik şanzımanla birlikte CO2 salımı 134 g/km olarak gerçekleşiyor. Manuel şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlayan CR-V 1.6 i-DTEC, 9 ileri otomatik şanzımanla 9.7 saniyelik değere ulaşıyor. Honda CR-V, 1.6 i-DTEC motorlu ve manuel şanzımanlı versiyonu 101 bin 490 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuldu.

        Diğer Yazılar