Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mercedes Benz ilk kez 2012 yılında pazara sunduğu yeni A Serisi markanın o tarihte artık yaşlanmaya başlayan müşterilerini 3 yıl içinde tam 13 yaş gençleştirmeyi başardı. Müşterilerin 47 olan yaş ortalaması 34’e geriledi

        Mercedes 2012 yılında radikal bir kararla, en küçük otomobili A Serisi’ni çocuğunu okula götüren anneler yerine, üniversiteye giden gençlerin beğenisine uygun hale getirdi. Bu radikal değişim, markanın giderek yaşlanan müşterilerini de büyük bir hızla gençleştirdi. Öyle ki 3 yıl önce 47 olan Mercedes müşterilerinin yaş ortalaması, yeni A Serisi’yle tam 13 yaş gençleşerek 34 yaşına geriledi. Pazara çıktıktan üç yıl sonra ağırlıklı olarak yine genç kullanıcıların beklentileri doğrultusunda makyajlanan A Serisi’nin tanıtımı Almanya’nın Dresden kentinde yapıldı. 2012 yılında 226 bin olan A Serisi satışlarının iki yılda ikiye katlanarak 463 bine yükseldiğinin belirtildiği toplantıda, A Serisi kullanıcılarının yüzde 66’sının ilk kez Mercedes markası ile tanışanlardan oluştuğu vurgulandı.

        AKILLI TELEFONLAR İÇİN DAHA FAZLA İMKÂN SUNUYOR

        Mercedes, pazara sunuşundan yaklaşık 3 yıl sonra makyajladığı otomobilde dış mekânda yaptığı değişimlerle gençleşme odaklı tasarımın izlerini ön plana çıkarmış. Sportif radyatör ızgarası, yeni LED yüksek performanslı farlar, tampona entegre egzoz boruları ve arka stoplarda yapılan değişiklikler yeni modelin öne çıkan özellikleri.

        Dış tasarımdaki değişikliklerin yanında iç mekânda en dikkat çeken özellik, mobil telefonların araçla entegrasyonu. İç mekân tasarımında radikal bir değişiklik yapılmazken, yeni A Serisi, en üst seviyede akıllı telefon entegrasyonuna sahip ilk Mercedes- Benz modeli olma özelliğini de taşıyor. 2016 yılının ilk aylarından başlayarak iPhone kullanıcıları için Apple CarPlay, diğer kullanıcılar için MirrorLink ismiyle sunulacak bilgi-eğlence sistemleri sayesinde arama, navigasyon, müzik dinleme, SMS, e-posta alma/gönderme ve Siri üzerinden ses kontrolünü sağlama araç içerisinde mümkün olacak.

        SÜPER SPOR OTOMOBİLLERİ AVLAMAK İSTEYENLER İÇİN 381 BEYGİRLİK AMG

        A Serisi’nin ürün gamının en zirvesinde hiç şüphesiz A 45 AMG oturuyor. Bu küçük otomobilin en önemli özelliği, süper spor otomobilleri serseme çevirebilecek gücü. Mercedes’in iki yıldır yılın motor ödülünü alan otomobil, 4 silindirde ürettiği 381 beygir güç ve 475 Nm tork ile markanın seri üretimde bulunan en güçlü motoru konumunda. 2.0 litrelik 7 ileri DCT vitesiyle sunulan otomobilin en önemli özelliklerinden biri de motor gücünü ve dinamizmi yansıtan sesi. Otomobilin motor sesi bir düğme ile kabin içine de yansıtılabilirken, bu kullanım tarzında araç homurdanan bir boğa gibi hızlanabiliyor. İstenirse söz konusu düğme kapatılarak araç, normal bir ses seviyesi ile kullanılabiliyor.

        EKİMDE TÜRKİYE’DE

        Yeni A Serisi ekim ayı itibarıyla Türkiye’de pazara sunuluyor. Fiyatlar ise henüz netleşmese de bugünkü model ile benzer seviyelerde gerçekleşecek. Otomobil Türkiye’de 1.6 litrelik 122 ve 156 beygir gücünde benzinli ve 1.5 litre 109 beygir gücünde dizel motorlarla satılacak.

        Diğer Yazılar