Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Frankfurt Fuarı’nda görücüye çıkan ve ülkemizde gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak olan yeni 270 beygirlik Peugeot 308 GTi, markanın küçük hızlı otomobil geleneğini sürdürme konusunda iddialı

        Sportif hatchback modellerin en yeni temsilcisi, bu alanda kendine haklı bir yer edinen Fransız üretici Peugeot’dan geldi. İlk kez pazara 2013 yılında sunulan 308 modelinin güçlü versiyonu GTi’ı hazırlayan Peugeot, geçmişteki efsanevi modellerin başarısını tekrarlamayı planlıyor. Standart kardeşlerinden motor, aktarma sistemi ve sportif ayrıntılarla farklılaşan model sınıfında zirveyi hedefliyor. 308 GTi’da Peugeot mühendislerinin tüm yarış deneyimlerini kullanarak geliştirdiği, RCZ modelinde de sunduğu 1,6 lt hacimli, turbo beslemeli benzinli motorun 250 veya 270 beygir gücündeki versiyonu kullanılıyor. Diferansiyel kilidi, özel şasi ayarları, yarış tipi koltuk ve pedallara sahip otomobil tüm yarış genlerini bünyesinde barındırıyor.

        Sedanlardan sonra Türkiye pazarının en çok tercih edilen modellerini kompakt hatchback otomobiller oluşturuyor. Pazarın yaklaşık yüzde 25’lik bölümünü oluşturan kompakt hatchback’lerin toplam satışları yıllık 200 bin adet seviyelerine yaklaşıyor. Bu sınıfın zirvesiniyse, standart kardeşlerine benzeyen görüntülerine rağmen güçlü motorlarla donatılmış sportif versiyonlar oluşturuyor. Tüm dünyada kendine önemli bir hayran kitlesi oluşturan sportif modellerin ülkemizde de satış adetleri yükseliyor.

        Güçlü motoruyla Peugeot 308 GTi, sıfırdan 100 km/s hıza sadece 6 sn’de ulaşıp tam bir asfalt yarışçısı özellikleri sergiliyor. Bununla beraber, Stop&Start sistemine sahip ve mühendislerin tüm bilgi birikimini içeren motor, 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tüketiyor.

        İç mekânındaki sportif ayrıntılar ve yüksek güvenlik donanımıyla dikkat çeken 308 GTi’da özel renk seçenekleri ve 19 inçlik alaşım jantlar kullanılıyor.

        11 MİLİMETRE DAHA ALÇAK

        308 GTi, kaslı ve özgün bir tasarıma sahip otomobil, standart kardeşlerine göre 11 milimetre azaltılmış zemin yüksekliği sayesinde başarılı yol tutuşuyla dikkat çekiyor.

        SÜRÜŞ MODUNA ÖZEL BİR EGZOZ SESİ SEÇİLEBİLİYOR

        6 kademeli şanzımanın özel bir işlemden geçmiş versiyonu bulunan otomobilin, SPORT sürüş modu seçildiğinde gazdireksiyon tepkileri ve egzoz çıkış sesi bile değişip daha sportif hale geliyor. Yeni Peugeot 308 GTi, 2016 ilk çeyrekte Türkiye yollarına çıkacak.

        Diğer Yazılar