Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yamaha’nın başarılı modeli MT-07 üzerine, Los Angeles’ta yaşayan custom motosiklet tasarımcısı Shinya Kimura ile çalışarak geliştirdiği retrosu XSR 700, geçmişin zarif çizgilerini teknolojiyle buluşturuyor

        Başlığa bakıp, “Acaba sen hangisisin?” diye soracak olanlar için cevabı hemen başta vereyim, hızlı değilim, stil konusu da tartışmaya açık olabilir. Ama Yamaha’nın gelecek yılın başından itibaren Avrupa’da satmaya başlayacağı yeni motosikleti XSR 700’ün hedef kitlesi tam da başlıkta tarif ettiğim kitle olacak.

        Markanın başarılı ‘naked’ modeli i MT-07 üzerine geliştirilen XSR 700, 80’li yıllara selam duran, yakışıklı bir makine olarak dikkat çekiyor. Ama aynı zamanda ‘hızlı oğulların’ beklentilerini de karşılıyor. Marka yeni anlayışını da bu yüzden ‘Faster Sons’ yani hızlı oğullar olarak isimlendirmiş.

        Naked sevenleri, Yamaha için yeni olan bir tarzla buluşturan bu motosiklet, her ne kadar fiyatı fuarda açıklanacaksa da, ‘ulaşılabilir fiyatlarla’ pazarda olacak. Fiyatı bugünden merak edenler için MT-07’nin üzerine biraz koyup, MT-09’dan biraz çıkarmalarını önerebilirim.

        GEÇMİŞİN GÜZEL GÜNLERİNE ŞAPKA ÇIKARAN MODELLER

        HEM GÖZÜ, HEM KULAĞI HEM DE YÜREĞİ OKŞUYOR

        Gözü okşayan zarif bir tasarıma sahip olan XSR 700’ün kalbine, bakıldığında ‘Faster Sons’un anlamı da ortaya çıkıyor. Mutluluk veren bir mırıltılar çıkartarak çalışan 700 cc’lik 2 silindirli 75 beygir gücündeki motor dakikada 9000 devir çeviriyor.

        6500 devir/dakikada ulaştığı maksimum torku ise 68 Nm. Ön çamurluk muhafazası ve radyatör kapağı da dahil birkaç parçada kullanılan alüminyum malzeme retro hissini güçlendirirken, motosikletin ağırlığının da 186 kilogramda tutulmasına katkı sağlamış. Efsane XS650’den 20 kg daha hafif olan XSR 700, hafif şasisi ve daha fazla kontrol için kısa 530 mm salıncak kolu ile hâkimiyet hissini de zirveye taşıyor.

        ABS’nin standart olarak sunulduğu XSR’de Pirelli’nin Phantom lastikleri de iyi bir performans sergiliyor.

        Diğer Yazılar