Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mercedes Dünya Başkanı Dieter Zetsche, giderek daha fazla markanın boy göstermeye çalıştığı lüks araçlar pazarında tüketicilerin teknolojiden önce markayı tercih ettiğini belirterek, “Biz bu alanda çok iyiyiz, çünkü dedelerimizden başarılı bir marka aldık. Özellikle bu çağda lüks araç pazarına giriş bileti her zaman olduğundan daha pahalı” dedi

        Detroit Otomobil Fuarı’nın hiç şüphesiz öne çıkan yıldızlarından biri, belki de birincisi Mercedes oldu. Kuzey Amerika pazarında uzun yıllardan bu yana başarılı satış rakamlarına imza atan Alman marka, 2016 yılında büyük satış rakamları beklediği yeni E Serisi’nin dünya lansmanı için ABD’yi seçerken de aslında hangi tip müşteriye hitap edip ve nasıl bir rekabet içine gireceğinin de mesajlarını veriyordu.

        Detroit bu yıl ağırlıklı olarak lüks markaların ya da otomobil endüstrisinin söylediği şekliyle premium segment oyuncularının boy gösterdiği bir fuara ev sahipliği yaptı. Yılı 17.5 milyon adetlik rekor bir otomobil satış rakamıyla kapatan, gelecek yıl bu rakamın 200 bin adet de üzerine çıkacağı tahmin edilen ABD pazarı lüks araç satıcılarının da önemli hedeflerinden biri haline geldi doğal olarak. Öte yandan son yıllarda öncelikle Çin’de yükselen yeni talep dünyada geleneksel olarak lüks araç üreten BMW, Mercedes ve Audi gibi Alman markalarının yanı sıra diğer başarılı üreticilerin de bu alana yoğunlaşmasını beraberinde getirdi. Öyle ki ekonomik ve ucuz model üreticileri bile hesaplı ve çok satan modellerinin bir de pahalı ve premium versiyonlarını üretmeye başladı.

        "LÜKS TÜKETİCİSİ MARKA SATIN ALIR"

        Detroit’te bir araya geldiğimiz Daimler Başkanı Dieter Zetsche, premium segmente giderek artan bu ilgiyi ve pazara girmeye çalışan yeni premium araç üreticilerine farklı bir açıdan baktı. Otomobil üretiminde 130’uncu yılını kutlayan Mercedes’in alandaki en köklü markalardan biri olduğunu söyleyen Zetsche, yeni oyuncular için şöyle konuştu:

        “Lüks araç pazarında rekabete girmek, genel otomobil pazarında rekabete girmekten çok daha zor. Giriş bileti ise oldukça pahalı. Çünkü tüketici lüks segmente bir araç seçerken sunduğu yenilikçi teknoloji kadar, marka gücüne de bakıyor, markaya da bir bedel ödüyor.”

        Mercedes’in bu alandaki en köklü markalardan biri olduğunun altını çizen Zetsche, premium araç markalarının teknoloji kadar ‘gelenek’ sahibi olmaları gerektiğinin altını ise şu çarpıcı sözlerle çizdi:

        “Biz dedelerimizden teslim aldığımız bugün 130 yaşındaki bu markayı büyük bir sorumlukla geleceğe taşımak için çalışıyoruz.”

        LÜKS PAZARI ALMANLARDAN SORULUYOR

        Mercedes geride bıraktığımız 2015 yılında dünya çapında ulaştığı 1 milyon 870 bin adetlik otomobil satışıyla yılı rakibi Audi’nin önünde, diğer yurttaşı BMW’nin ise ‘ensesinde’ kapattı. Elde edilen bu başarıda markanın hızla ‘yaşlı’ imajından kurtulup yeni ve daha genç müşterilerin ilgisini çeken modeller yaratmasının etkisi büyük oldu. Pazarın lideri BMW ise geçen yıl yüzde 5.2’lik artışla dünyada 1 milyon 910 bin adetlik satışa ulaştı. Üçüncü sıradaki Audi’nin satışları ise 1 milyon 800 bin adet civarında kaldı

        Diğer Yazılar