Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hyundai Assan Başkanı Mong-Hyun Yoon Türk ekonomisine güvendiklerini, ‘Made in Turkey’ damgalı Hyundai’lerin yurtdışında bayrak dalgalandırmasından gurur duyduğunu söyledi

        Hyundai’nin C segmentindeki temsilcisi Elantra yenilendi ve Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni otomobilin satışa sunulması nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısına ise Hyundai Assan’ın çiçeği burnunda başkanı Mong-Hyun Yoon’un açıklamaları damga vurdu.

        Konuşmasına Kore’de ilkokul çağlarından itibaren Türkiye hayranı olarak yetiştirildiklerini ve Türkiye’ye duydukları minnetin kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirterek başlayan Başkan Mong-Hyun, şöyle konuştu:

        “Türkiye’ye geleli 2 ayı geçti. Bu süre içinde gayret göstererek, gönülden ve azimle çalışan Hyundai Assan personeliyle gerçekten kardeşlik duygularıyla yakınlaşıp, çalışma hayatını daha eğlenceli bir hale getirdik. Bu sebeplerle ben de Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözüne nazire yaparak ‘Ne mutlu Türkiye’de Türk insanıyla çalışabilene’ demek istiyorum.”

        Hyundai Assan’da Mevlânâ prensipleriyle çalışmaya gayret ettiğini söyleyen Mong-Hyun, Mevlânâ’nın cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi, hiddet ve asabiyette ölü gibi, tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi, hoşgörülükte deniz gibi ol öğüdünü hep aklında tuttuğunu söyledi.

        Hyundai Motor Company olarak Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvendiklerini belirten Mong- Hyun Yoon “Amacımız Türkiye fabrikasını çok daha üst noktaya taşıyabilmek” dedi.

        İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

        Hyundai Assan Başkanı Mong- Hyun, “Yatırımımız, ihracatlarımız ve istihdamımız ile Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine en üst seviyede katkı sağlamaya devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Hyundai Assan’ın yeni başkanı Mong-Hyun, konuşmasını ezberden ve Türkçe olarak okuduğu İstiklal Marşı’nın ilk kıtasıyla bitirdi.

        HYUNDAİ'NİN BU YILKİ SATIŞ HEDEFİ 55 BİN ADET OLARAK BELİRLENDİ

        Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker marka olarak pazar tahminlerinin 870-890 bin aralığında yer aldığını aktararak, “Diğer markalarla beraber bakıldığında bu yıl yüzde 10 daralma öngörülüyor. Satış hedefimize dokunmadık, bu sene 55 bin. İlk çeyreğin bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra gelişmelere göre bakacağız” dedi.

        Göker, marka olarak 2014 yılından itibaren stratejilerini değiştirdiklerine işaret ederek, “Perakende ağırlıklı çalışıyoruz. Perakende oranımız yüzde 70’lerde. Sektör daralmasına rağmen marka bazında geçen yılın üç ayına kıyasla bu yılın üç ayı arasında satış rakamımızı koruyoruz. Yeni Elantra’ya yılbaşında 2 bin satış hedefi koyduk ama sanırım fasla temkinli davranmışız, çünkü şu anda 200’ü satıldı bile. Ocak ayında bu segmentte birinciydik, şimdi ilk üçteyiz” ifadelerini kullandı.

        136 BG’LİK DİZEL ELANTRA DCT ŞANZIMANIYLA SUNULUYOR

        Altıncı nesliyle hayatına devam eden Hyundai Elantra’nın en önemli yeniliği Euro 6 normlarındaki 136 beygirlik turbo dizel motoru ve 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanı. Otomobil ayrıca 127 beygir gücünde direkt enjeksiyonla benzinli motorla da satılacak. Yeni Elantra, Türkiye’de “7 Yıl Garanti” seçeneği ile sunulan ilk Hyundai modeli olarak da öne çıkıyor. Müşteriler, 2 yıl/60 bin km yasal garantiye ilaveten araç satışından itibaren 3 yıl/sınırsız km, 5 yıl/100 bin km veya 7 yıl/80 bin km’ye kadar ücretsiz onarım güvencesi seçeneklerinden yararlanabilecek.

        Diğer Yazılar