Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa ve ülkemizde hızla yükselen SUV pazarında Peugeot tümüyle yenilenen 3008 modeliyle en büyük payı almayı planlıyor. Yüksek donanım seviyesi tutumlu motorları ve yeni tasarımıyla 3008 yıl sonunda yollara çıkacak

        Peugeot’nun yeni EMP2 platformu üzerine baştan aşağı yenilenen 3008, donanımı yükselip, eski versiyona göre 8 cm daha büyük olmasına rağmen toplam ağırlığı 100 kg azaltılmış. Bu sayede performans ve yakıt tüketimi de iyileştirilmiş. Ön gösterimi yapılan yeni model bu yıl düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra satışa sunulacak.

        İlk nesil 3008’in pazara sunulduğu 2009 yılından günümüze kadar Avrupa SUV pazarı yaklaşık 2.5 kat büyüme gösterdi. Artık her markanın satılan 10 otomobilinden biri SUV sınıfında yer alıyor. Bu önemli pazarda elini güçlendirmek isteyen Peugeot, tümüyle yenilediği 3008 ile ağırlığını daha da yükseltmeyi hedefliyor. C Sınıfı SUV pazarında iddialı bir oyuncu olmayı hedefleyen yeni 3008, markanın tarihinde yeni bir sayfa açmayı da planlıyor. Toplam uzunluğu 4.445 cm olan yeni 3008, ilk bakışta güçlü tasarımıyla dikkat çekiyor.

        520 LİTRE BAGAJ HACMİ

        Bir SUV’un bütün karakteristik tasarım öğelerini bünyesinde barındıran model, geniş çamurkul ağızları, yerden yüksek yapısı ve tavan raylarıyla safkan arazi araçlarına da göndermeler yapıyor. 90 litre artarak 520 litre ile son derece geniş bir bagaj sunan yeni Peugeot 3008 SUV, aynı zamanda sınıfının en alçak yükleme eşiğini sunuyor. Arka koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 1580 litreye kadar artırılabiliyor.

        İç mekândan başlayan yeni tasarım 4 YILDA GELİŞTİRİLDİ

        Yeni modelin tanıtımında konuşan Peugeot Genel Müdürü Maxime Picat, “Bugünü tam 4 yıldan beri bekliyordum. 2012 yılında Peugeot’nun Genel Müdürü olarak atandım. Bu, A’dan Z’ye tasarımını takip ettiğim ilk projedir. Tüm ekibimiz 4 yıl boyunca özenle oluşturduğu 3008 ile marka olarak çizdiğimiz rotayı da gözler önüne seriyoruz. Tasarımına iç mekandan başladığımız, Peugeot i-Cockpit’in de kullanıldığı birçok yenilikle bu sınıfta büyük pay almayı planlıyoruz” açıklaması yaptı. Yeni 3008, Peugeot i-Cockpit, PureTech ve BlueHDi üst düzey verime sahip motorlar ve EAT6 tam otomatik şanzıman ile birlikte sunulacak. Otomobilde güçleri 100-180 beygir arasında değişen benzinli ve dizel motor seçenekleri de yer alacak.

        Diğer Yazılar