Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenilenen KIA Cerato, Türkiye’ye özel üretilen 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzımanıyla satışa çıktı. Yeni modelin satış fiyatı 64 bin TL olacak. Bu modelle Çelik Motor’un yılı toplam 30 bin adedi aşan KIA satışıyla kapatması bekleniyor

        Tüm dünyada 2.9 milyon adedin üzerindeki satışıyla Kore’nin ikinci büyük otomobil üreticisi KIA, 2015’te Türkiye pazarında 17 bin 983 adetle yüzde 1.9 pazar payına sahip oldu. Ancak rekabetin yoğunlaştığı ve asıl büyük satış rakamlarının yakalandığı 1.6 litre hacimli, otomatik şanzımanlı, dizel motorlu C segmenti sedan pazarına ürün sunamayan KIA satış rakamını yukarıya çekmek konusunda da zorlanıyordu. C segmentindeki modeli Cerato’yu dizel versiyonu olmadığı için 2013’ten beri satmayan Çelik Motor, seneler süren uğraştan sonra Koreli yöneticileri 1.6 litrelik bir dizel motor üretmeye ikna etmeyi başarmış. Daha doğrusu Koreliler, yıllık 30 bin adetlik satış adedi konuşulmaya başlayınca KIA Türkiye’nin isteğine karşılık vermiş.

        Markanın küresel stratejisi doğrultusunda 1.6 lt dizel motor uygulaması bulunmayan Cerato’da bu versiyon sadece Türkiye pazarı için üretilip satışına başlandı.

        TÜRKİYE’DE SATIŞIN YÜZDE 90’I DİZEL

        Ürün gamında dört kapılı sedanın eksikliğini hisseden marka, yeni modelle birlikte satışlarını da önemli derecede yükseltmeyi planlıyor.

        Yeni Cerato’da görev yapan 1.6 lt hacimli Euro 6 turbo dizel motor 136 beygir güç ve 300 Nm’lik tork değeriyle dikkat çekiyor.

        Otomatik şanzımanla sıfırdan 100 km/s hıza 10.8 sn’de çıkan otomobil keyifli ve aynı zamanda ekonomik sürüş özellikleri sergiliyor. Cerato’da 130 beygir gücünde 1.6 lt benzinli motor seçeneği de sunulurken, Türkiye satışlarının yüzde 90’ının dizel olması planlanıyor.

        Cerato’da daha premium bir atmosfer yaratmak isteyen KIA, gösterge panelinde, kapı döşemelerinde, orta sütunda ve konsol kapağında yeni malzemeler kullanmış. Otomobilde krom kapı kolları ve ısıtma özelliğine sahip olan yeni koltuklar ve bol sayıda eşya saklama bölmesi yer alıyor. Yüksek donanım seviyesiyle ithal edilen otomobilde Normal, Sport ve Comfort olmak üzere 3 değişken sürüş modu bulunuyor.

        REKABETÇİ FİYAT

        Türkiye’de en çok satan modelin yaklaşık 8 bin 500 adet ile Sportage olduğunu vurgulayan KIA Grup Direktörü Ayşe Tuncel, yenilenen Cerato’nun 2017’de en çok satan model olacağını belirtip, “Cerato için 30-45 yaş arası tüm kadın ve erkek müşterileri hedefliyoruz. Compfort ve Concept Plus seçenekleriyle satılacak Cerato’da 64 bin 900 liradan başlayan fiyatlar, 83 bin 900 liraya kadar yükseliyor” dedi. Yeni Cerato’dan yıl sonuna kadar 5 bin adet satacaklarını belirten Tuncel, “Yıl sonuna kadar satış hedefimiz 22 bin adet. 2017 için 10 bin adet Cerato satışıyla birlikte toplamda 30 bin adet seviyelerine ulaşacağız. 2014’te yüzde 1,7 olan pazar payımız 2015’te yüzde 1.9’a çıkarken, bu yılın sonunda yüzde 2’yi aşacak” açıklaması yaptı.

        Diğer Yazılar