Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Renault’nun Kore’de Samsung markasıyla ortak ürettiği ama aynı zamanda Nissan X-Trail’le aynı platformu kullanan ‘alafranga’ zevklere de hitap etme iddiasıyla geliştirilen büyük SUV’u Koleos tamamen yenilendi. Yeni Koleos yılın son çeyreğinde satışa sunulacak

        Renault bugüne kadar bulunmadığı ya da bulunsa da çok iddialı olmadığı tüm segmentlerde ‘ben de varım’ demeyi sürdürüyor. Tamamen yenilenen ve iddiası ‘kalite’ üzerine kurulan yeni Renault anlayışı, Kadjar ve Talisman’dan sonra D segmentine iddialı gelen Koleos’ta da kendini gösteriyor

        Renault’nun SUV sınıfındaki temsilcisi Koleos, ikinci neslinde daha iddialı bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Markanın ürün gamında Kadjar ve Espace arasında konumlandırılacak olan model, 4.67 metre uzunluğu, 2.71 metrelik aks mesafesi ve 1.84 metre genişliğiyle sınıfının büyük modellerinden biri olarak dikkat çekiyor. 4x4 çekiş sistemi, 210 mm zemin yüksekliği sayesinde arazi şartlarında da ilerlemesini sürdüren modelin 19 ve 26 derece olan yaklaşma ve ayrılma açıları da başarılı.

        AİLENİN ÖNYÜZÜ İTTİFAKIN PLATFORMU

        Yeni Koleos ittifakın Renault Espace, Talisman, Kadjar, Nissan’s X-Trail ve Qashqai de dahil olmak üzere pek çok aracında kullanılan CMF platformu üzerine yükseliyor. Söz konusu ortak mimari ittifakın sedan otomobillerinde, crossover modelleri ve SUV’larında kullanılıyor. Talisman ile benzer bir görünüş ve iç mekâna sahip Koleos’ta geniş bir ızgara, Renault’nun diğer modellerinde olduğu gibi büyük bir marka logosu ve LED farlar dikkat çekiyor.

        Yeni Koleos iç mekânında da yolcularına akılcı çözümler sunan bir araç. Aracın iç mekânındaki 35 lt hacimli üç göz özellikle uzun yolculuklarda son derece pratik. Normalde 600 lt hacim sunan bagajda parçalı olarak yatırılabilen ve düz bir zemin oluşturan koltuklar sayesinde yükleme kapasitesi 1690 lt’ye kadar yükseltilebiliyor. Ayrıca bagaj kapağı, tamponun alt kısmında sensör yardımıyla da açılabiliyor. Ön ve arka kapıların 70 ve 77 derece olan açılma açıları da bu sınıftaki en iyi değerlerden biri.

        TÜRKİYE’DE YIL SONUNDA SATILACAK

        İlk gösterimi Pekin Otomobil Fuarı’nda yapılan yeni Koleos, Güney Kore’deki Busan fabrikasında üretiliyor. Yeni Koleos öncelikle Avustralya, Türkiye, Körfez ülkeleri ve Latin Amerika pazarında bu yılın son çeyreğinde satışa sunulacak. Avrupa pazarınaysa 2017’den itibaren gönderilecek.

        OTOMATİK ŞANZIMAN DA VAR

        Renault Koleos ülkemiz pazarında 1.6 dCi 130 beygir, manuel ve X-tronic ayrıca 2.0 dCi 175 beygir X-tronic olmak üzere 3 motor seçeneği ile satışa sunuluyor olacak. Euro6 normlarına uygun, 1.6lt ve 2.0 lt’lik iki dizel motor seçeneğinde de Stop & Start, NOx tutucu ve parçacık filtresi standart olarak bulunacak. Türkiye’de 1.6 dCi motorun manuel ve X-tronic versiyonları 2x2 çekiş sistemiyle pazara sunulacak.

        Diğer Yazılar