Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Peugeot Türkiye yeni 3008’i büyük bir iddia ile satışa sundu. Marka, 87 bin 900 TL’den başlayan fiyatları olan yeni 3008’i, sadece 2017’de, eskisinin 7 yıl boyunca ulaştığı rakamdan daha fazla adette satmayı planlıyor

        Peugeot ve Citroen markalarının yanına geçen yıldan itibaren DS’yiyi de ekleyen PSA Grubu, ürünlerini müşterilerine nasıl sunacağı sorusuna verdiği cevabı da her geçen gün biraz daha netleştiriyor. Citroen ile daha genç bir müşteri kitlesine hitap eden grup, DS ile premium segmentte mücadele edecek. Grubun en güçlü markası Peugeot ise yeni dönemde hem tasarımı hem de teknoloji ile dikkat çeken binek otomobiller, özellikle de SUV’larda adından söz ettirecek. Markanın bu yeni döneminin ilk otomobili ise geçtiğimiz günlerde Paris Otomobil Fuarı’nda dünyaya “Merhaba” diyen yeni 3008 oldu. 3008’i kısa bir süre sonra büyük ağabeyi 5008 takip edecek.

        Heybetli bir görünüme kavuşan yeni 3008, 19 inç alüminyum alaşımlı jantları, krom detayları ve LED ışıkları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni nesil, geliştirilmiş i-Cockpit’in sunulduğu iç mekân, kapı içi ambiyans ışıkları, özel kumaş konsol döşemesi ve krom detayları ile markanın ilk modeli olma özelliğini taşıyor. Full Dijital gösterge paneli, segmentinde sadece 3008’de en alt versiyondan itibaren standart olarak sunuluyor. Yılın son iki ayında 2 bin adet 3008 satmayı hedeflediklerini söyleyen Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, “3008 ile bir önceki versiyonun 7 yılda sattığını, sadece 2017’de satmayı hedefliyoruz. Bu da bizi podyumda ilk üçte yer almamızı sağlayacak” dedi.

        Donanımlı dizel otomatik 110 bin TL

        3008’de,130 beygir gücünde 1.2 Turbo PureTech,165 beygir gücünde 1.6 THP benzinli turbo ve 120 beygir gücünde 1.6 BlueHDi dizel motorlar görev yapıyor. EAT6 tam otomatik şanzıman isteğe bağlı satın alınabiliyor. En fazla tercih edilmesi beklenen Active donanım paketine sahip 1.6 litre dizel ve tam otomatik şanzımanlı 3008 109 bin 900 liraya satılacak.

        AVRUPA İLE AYNI ANDA SATIŞA SUNULDU

        87 bin 900 liradan başlayan fiyatıyla pazara çıkan yeni 3008’in, sunulduğu ilk Avrupa dışı ülke Türkiye oldu. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, “Avrupa pazarı ile aynı anda satışa başlayan ilk Avrupa dışı ülke olmamız, Türkiye’ye verilen önem ve güvenin göstergesi. Hem dünyada hem de Türkiye’de son beş yılda üç kat büyüyen C-SUV pazarına yeni 3008 ile gelişmiş sarım, donanım ve teknolojileri sunmakla gurur duyuyoruz” dedi.

        Diğer Yazılar