Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor’da bir uğursuzluk olduğu kesin! Neredeyse her maçta bir sakatı var. Onur, Deniz, Özer, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan’dan sonra iki sol bek Musa Nizam ve İshak Doğan’ın da Mersin maçı öncesi sakatlanmaları aksilik değil de nedir? Mustafa Akbaş da bu maçta kafa travması geçirdi. Kaldı mı Trabzonspor sol beksiz! Mecburen sağ bek Zeki Yavru’dan sol bek oluşturuldu.

        Tüm bu olumsuz tabloya rağmen Trabzonspor, Mersin karşısında belki de bu sezonun en iyi futbolunu oynadı ve hak ederek de maçını kazandı. İlk yarıdan başlayalım; 5 tane net gol pozisyonları vardı. Yani takımın yarısı gol pozisyonuna girdi. Fakat gol atmayı bilmek lazım. Diyeceksiniz ki; “Cardozo var.” Ama olmayınca olmuyor, direkte patlayan şutu bile şansızlıktı. Biz asıl Vahid hocaya taktık. Artık her maçta sürekli hakeme itiraz etmeye başladı. Mustafa Akbaş’ın sakatlandığı pozisyonda sahaya girmeye kalkmak ne demek? Hakemin Vederson’u dışarı attığı sırada da Serdar Gürler’i koruma adına sahaya girmek istemesi hayret verici işlerdi. Birileri artık bunların yanlış olduğunu Vahid hocaya net bir dille söylemeli.

        İkinci yarıya da Trabzonspor çok arzulu ve istekli başladı. 54’te Mehmet Ekici’nin kornerden gönderdiği topa kafasını uzatan Belkalem harika bir gole imza attı. Mersin’in 10 kişi kalmasıyla da sazı iyice eline alan Trabzonspor’da bu kez Bosingwa’nın Efe Halil’i ceza sahasında eliyle itip penaltıya sebebiyet vermesi ona yakışmayan bir hareketti. Herkes “Kaleci Fatih Öztürk, penaltıyı kurtarabilir mi?” diye birbirine sorduğu sırada Fatih tam iki kez kurtarışını başarıyla yaptı ama uyanamayan Trabzonspor defansının cezasını Oktay Delibalta kesmek zorunda kaldı! Skor eşitlendikten sonra stres iyice tavan yaptı ama Trabzonspor yine bir ölü toptan ikinci golünü Medjani’yle buldu. Cardozo’nun final golünü de herkesin görmesini isterdik.

        YATABARE 11'DE OLMALIYDI

        Vahid hoca neden Yatabare’yle başlamalıydı? Çünkü Yatabare, milli maçta gol atıp Trabzon’a gelmişti. Yani moralliydi. Tamam, Cardozo her zaman gol demektir ama olmadığını gördüğünüzde de yenilikler yapmak gerekmez mi? Bakın ilginç olan şuydu; Yatabare, Cardozo’ya gol attırdı. Hem de harika bir goldü.

        ÜÇ PUAN İLAÇ OLUR...

        Trabzonspor nihayet üç puanla tanıştı ve sezonun ilk galibiyetini Mersin karşısında aldı. Bundan sonra ne mi olur? Galip gelmek bir takımın ilacıdır ve kesin doping etkisi yaratacaktır. Perşembe günü Avrupa’daki Lokeren maçına da bunun yansıması mutlaka olacaktır.

        Diğer Yazılar