Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray maçında harika oynayan ama mağlup olan ve bir de penaltısı verilmeyince çöken Trabzonspor devamında, Osmanlı’ya da farklı mağlup olmuştu. Konya maçına tam da bu nedenlerden dolayı kötü başladığını gördüğümüz Trabzonspor, sanki hep el freni çekili gibi oynadı. Oyunu kendi sahasında kabul eder gibi yapıp kontrataklarla çıkmak Fırtına’ya asla yakışmayan bir oyun tarzıdır, bunu bir de kendi sahanızda yapıyorsanız sıkıntıyı aslında daha derinlerde aramak gerekiyor derim.

        Trabzonspor’un başka sorunları da var. Örneğin takım içerisinde futbolcuların neredeyse hiçbirinin birbirine tahammülünün kalmadığını söyleyebiliriz! Bildik konu Onur... Bana göre sakatlığı bahane, yediği kötü gollerden sonra kesiği yedi. Erkan Zengin de Ekici’yle kavgalı. Tabii bunlar önemli sorunlar. Takımın ayarını bozan işlerdir. Burada Süleyman Hurma ve Şota Arveladze’ye büyük görevler düşmektedir. Gerekeni yapmalılar, hem de acilen, yoksa ipin ucu bir kaçarsa kimse tutamaz, benden söylemesi.

        Neyse, Mbia’nın yokluğunda Medjani görev yaptı iyi de oynadı, Okay’la birlikte... Fakat, maçın geneline bakıp ortaya çıkartılan oyuna baktığımızda da koca bir sıfır vardı. Aykut Kocaman’ın Trabzonspor’un kanatlarını kapamasına seyirci kalınmasına da anlam vermiş değilim, Erkan ve Yusuf hiç verimli değildiler. Marko Marin’le rakibin orta sahasını delip gol bulma çabası, ilk yarıda sadece bir gol pozisyonu üretti onu da N’Doye becerip kaleye gönderemedi.

        İkinci yarının hemen başında Yusuf’un kullandığı serbest atış direkte patladığı sırada herkes ‘evet Trabzonspor sonunda oyuna nihayet döndü’ şeklinde yorumladı. Fakat, Cavanda’nın kaptırdığı topun devamında penaltı kararı inanın evlere şenlikti. Mustafa Yumlu, Rangelov’u kesinlikle ceza sahası dışında düşürdü. Süleyman Abay o pozisyonda çok yakın takipdeyken, acımadan o penaltıyı vermesini nasıl izah edecek bilemiyorum. Esteban’ın Süper Lig’de yediği ilk gol de böylece penaltıdan oldu, yemeyebilirdi o golü.

        Medjani’nin 59’da attığı beraberlik golünden sonra Trabzonspor’un nihayet aklı başına geldi ve rakibini kısa süreli sahasına hapseder oyun tarzı, gerçekten de görülmeye değerdi. Bu kez sağlı sollu ortalar, derinlemesine pas trafiği Konyaspor’un bunaldığı dakikalardı. Anında devreye giren ‘Kocaman bir hamle’ ve oyunu soğutup ustaca yaptığı değişiklik, Traore’yle gelen net ofsayt golü, Trabzonspor’un da fişini çekmeye yetti. İşte size maçın özeti.

        9 PUAN KAYBI VAR...

        Galatasaray, Osmanlıspor ve Konyaspor maçlarında toplam 9 puan kaybedilmesinin kesinlikle izahı yoktur. Duyurulur.

        YUSUF ŞANSINI ZORLUYOR

        Yusuf böyle kötü oynamaya devam ederse, Trabzonspor’da asla bir daha forma şansı bulamaz.

        Diğer Yazılar