Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor’un santrforu kesinlikle Suk değil. Çok koşması yetmiyor, gol atması gerekiyor Suk’un. Trabzonspor’un peki elinde başka forveti var mı? N’Doye. Ama onun da Güney Koreli oyuncudan pek farkı yok gibi. Zaten 3’üncü bölgede çoğalma yeteneği zayıf olan Ersun Yanal’ın takımı, bu durumda gol atmakta sezon boyu hep zorlanacaktır, eğer devre arasında transfer yapmazlarsa.

        Sezonun ilk seyircili maçına çıkan Trabzonspor, karşılaşmaya çok istekli ve arzulu başladı. Tam 6 aydır taraftarından uzak kalmaları cezaların en büyüğüydü. Neyse ki hasret bitti. Avni Aker’in çimleri de 15 günlük milli arada normale getirilmiş sayalım. Gelelim maça, İlk yarıda Akhisar’ın tek bir gol pozisyonu bile yoktu. Trabzonspor, Mehmet Ekici ve Aytaç Kara’nın kontrolündeydi. Tüm planlama bu iki oyuncunun üzerine kuruluydu. Sağ kanattaki Zeki Yavru’nun zaman zaman hücum bölgesine yaptığı ortalar Suk’un beceriksizliğinden kaynadı gitti. Diğer kanat oyuncusu Castillo da çalışkan ve ayağına da top çok yakışıyor, özgür oynamayı sevdiğinden de tribünlerden alkışı alıyor ama kendisine tavsiyem, biraz takım için oyna.

        Onazi’den bahsedelim. İki haftadır kesiği yemişti. Akhisar’a karşı görev verildi ama değerini bilemedi. Belli ki, yatmış ve kendisine de hiç bakmamış. 37’de adalesinden sakatlandı, yerini Okay Yokuşlu’ya bıraktı. Bence Ersun Hoca, Okay’la maça başlamalıydı. Okay hem teknik bir oyuncu, hem de Onazi’ye göre daha kuvvetlidir. Zaten Okay’lı Trabzonspor kendisini hemen fark ettirdi. İkinci yarı başlar başlamaz pozisyonlar peş peşe geldi. Üç dakika içerisinde Mehmet, Bero ve Mustafa Akbaş net golleri kaçırdılar ama Kaleci Fatih Öztürk’ün de hakkını yemeyelim, kritik kurtarışlar yaptı.

        Tolunay Kafkas’ın, teknik heyeti dahil, neredeyse Trabzonlular’dan kurduğu takımını ben hiç beğenmedim. Diriymiş gibi gözüktüler ama Trabzonspor’u hiç pes ettiremediler. Neyse, Onur’a da bir çift lafımız var. Süper yeteneklisin ama şu topu oyuna sokma işini bir türlü öğrenemedin gitti, bence ayağını değil, elini kullansan daha iyi olacak. Sonuç olarak, hak ettiği maçı kazanamayan Trabzonspor bir puana razı oldu.

        FATİH’İ KUTLARIM...

        Akhisar’ın Trabzonlu kalecisi Fatih Öztürk’ü kutlarım, dün akşam öyle kritik müdahalelerde bulundu ki, takımına tek başına bir puanı aldıran isim oldu. Fatih’i ben de gönülden kutlarım.

        FİKSTÜRE DİKKAT...

        Trabzonspor, haftaya Galatasaray’dan sonra sırasıyla, Rizespor ve sonra da Beşiktaş maçları oynayacak. Bordo-Mavililer bu zorlu süreci kayıpsız atlattı atlattı, atlatamadı çok daha kötü günler kapıda olur.

        Diğer Yazılar