Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖZTEPE

        - Göztepe’de ilk 3 haftalık periyotta Okan Buruk’un kararlarını nasıl yorumlarsınız?

        Göztepe için zor maçtı bu. Deplasmandı, rakip tek şehir takımıydı, falan filan. Ancak bu maçta Göztepe puan ya da puanlar alsaydı lig bitmiş mi olacaktı, Göztepe şampiyon mu olacaktı? Yenildi diye de yine bu sene de hüsran mı denmeli? Hayır.. Benim için bu maçta Göztepe adına tek merak ettiğim ve ligin gidişatını en çok en çok etkileyeceğine inandığım konu, Okan hocanın kadro tercihleri..

        Takımla çok oynamamış, geçen haftadan pek önemli değişiklik yoktu, olabilirdi de. Anlatmak istediğim şu... Malum elinde muazzam bir kadro var. Bir onu oynatayım bir bunu oynatayım derse perişan olur...

        Dünkü mağlubiyet hiç önemli değil. Bundan sonrası önemli.. Eğer Okan takımla çok oynarsa o zaman tehlike kapıda...

        Daha üçüncü maç, elbette takım kadrosunda hala bir iki oynama olabilir. Ama bu oynamalar uzun sürerse Okan hoca benim için bitmiştir.

        Sevgili Okan “Kadrom muhteşem karar veremiyorum” demek için değil, karar vermek için oradasın.

        Büyük hocalık kararlı olmakla mümkün. Oynatmadıklarından korkmakla değil...

        Futbolculuğundan Okan’ı cesur diye hatırlıyorum...! Ve Sevgili Okan; en fazla üç hafta sonra, hepimiz Göztepe kadrosunu ezbere sayabilmeliyiz. İşte o zaman iş çok kolaylaşır...

        ALTINORDU

        - Altınordu ilk 3 maçta kazanamadı, takımda sıkıntı mı var, yorumunuz nedir?

        Altınordu’yu daha sezon başında uyarmıştım. “No’luyor oralarda Seyit Mehmet abi, ne diyor bu Hüseyin hoca?” demiştim..

        İki orta saha, bir bilmem nereye oyuncu alırsak bu sene rahat ederiz” diyor!!!...

        Bütün samimiyetimle şaşkındım. Bu söylemlerle büyük emeklerle kurulmuş futbol mabedi biliyordum resmen çökerdi. Şampiyon U21 ne olacaktı? Misyon, vizyon hepsi yerle bir.... Aslında benim uyarım hiç geç değildi. Buna rağmen hiç kaale alınmadığımı gördüm. Bir sürü oyuncu alındı. İçim acıdı... Eğer gelinen bu tabloda senin tavsiyen ne dersen Mehmet abi.

        On yıllık teknik adam anlaşmanı gözden geçir derim... 500 kişi de olsa Altınordu taraftarı bu ülkenin en futbolu bileni. Hatayı affetmez. Ceza keser. En iyisi seni yanıltanların, önemli zannettiğin aslında önemsiz dava adamlarının cezasını sen kendin kes Mehmet abi..!

        KARŞIYAKA

        - Karşıyaka gençleriyle 2’de 2 yaptı, ne diyorsunuz bu tablo sezon sonuna kadar sürer mi?

        Karşıyaka için bu küme düşüşün belki de hayırlı olacağını söylediydim. Allah söyletmiş. Yemin ediyorum üst üste alınan bu iki galibiyet beni bile Karşıyakalı yaptı. Yıllar öncesine gittim. İzmirspor’da yıllar önce daha on sekiz yaşındayken 16 arkadaşımla, rahmetli başkanımız Cavit Ölçer bize güvendi, A takım olarak liglere sürdü. Bizden en az on yaş büyüklerle oynuyorduk. Bazen kaybediyorduk ama öyle büyük bir seyirci kitlemiz olmuştu ki hatırlayanlar bilirler.! Yıllar sonra o kadro efsane diye anıldı. Ve o kadro İzmirspor’un en az 10 yılını kurtardı. Sonra ne mi oldu?. İzmirspor Yeni bir Cavit ölçer bulamadı ve maalesef dibin dibine vurdu. Haa biz eski futbolcularının hiç mi suçu yok.? Elbette çok. Sahip çıkmadık güzelim kulübümüze, onu sıradan adamlara bıraktık. Ama Karşıyaka da bu gençler dikiş tutarsa ileride bizim yaptığımız adam sendeciliği hayatta yapmazlar.. Zaten Karşıyakalılar bu dikiş tutarsa onları asla yalnız bırakmazlar.!!

        MANİSASPOR

        - Manisaspor, Eskişehirspor karşısında 1 puanı zor da olsa kurtardı, sizce buna sevinmeli mi?

        Vallaha Manisaspor benim futbol birikimimden edindiğim her doğruyu alt üst etmeye devam ediyor.

        Başkan Mergen ne yapıyor, nasıl yapıyor hala anlamış değilim. Sahadan hakem tarafından atılış şekline bakılırsa Palaz hoca da çok enteresan. Trilyonluk Eskişehirspor’a karşı iki farkı son dakikada olsa da kapatabilmek, o daha da enteresan. Söylenecek bir şey yok. inşallah bu enteresanlıklar Manisaspor lehine hep devam eder. Bize de şaşkınlıkla da olsa alkışlamak düşer..

        ALTAY

        - Altay 2’de 2 ile liderlik koltuğuna oturdu, ama önemli olan sezon sonunda orada olmak, değil mi?

        Bu haftaki gündem yazım “daha geçen hafta demiştim” yazısı gibi oldu. Ama napalım gerçekten demiştim. “Bu başkan beni heyecanlandırıyor.. Beni bu kadar uzaktan heyecanlandırıyorsa; takımı, teknik adamı, taraftarı hayli hayli heyecanlandırır”

        diye. Bu kastettiğim elektrik “Büyük Altay” armasıyla açık ara bile yapabilir.

        Bu arada İbrahim’in dönüşü büyük katkı sağlayacak eminim. Çok doğru iş..

        Diğer Yazılar