Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazı ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğum Habertürk’ün 9’uncu yaşını başarılarını artırarak devam ettirmesi dileğimle içtenlikle kutluyorum.

        Habertürk Gazetesi; yayın hayatına başladığı ilk günden beri halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına gösterdiği özen ve saygıyla, evrensel gazetecilik ilkesine uyumuyla Türk basın dünyasında kendisine “seçkin” bir yer edinme başarısını göstermiştir.

        Habertürk; haberlerde doğruluk ve tarafsızlık, yorumlarda ise “özgürlük” ilkesinin “ödünsüz” uygulayarak bir yandan halkın doğru ve sağlıklı haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlüğüne işlerlik kazandırırken diğer yandan da; kamuoyunun baskısız, güdümsüz serbest oluşumuna önemli katkı sağlamaktadır.

        Bu arada; Habertürk; demokrasinin gücünü artırmasında ve özgürlüklerin anlam kazanmasında azımsanamayacak bir etkiye sahip olan yerel ve bölgesel haberciliğe de ulusal habercilik kadar özen göstermekte, önem vermektedir.

        Demokratik gelişme, toplumsal bilinçlenme ve ekonomik kalkınma; önce yerelden başlamakta giderek dalga dalga ülke geneline yayılmaktadır.

        Görüldüğü gibi, 10 yıl önce İzmir’de 10’un üzerinde etkili yerel gazete ve ulusal gazetelerin bölge temsilcilikleri varken günümüzde bu sayı artması gerekirken yüzde 50 azalmıştır.

        Bu sürecin günümüzdeki en başarılı örneği; Habertürk Egeli’dir.

        GENÇER’LE HABERTÜRK

        “Bizler ulusal habercilik kadar bölgesel haberciliğe de yüksek önem veren bir gazeteyiz” diyen Osman Gençer yönetimindeki Habertürk Egeli; yerel ve bölgesel ölçekte, ancak ulusal bilinçle sorunların tümünü kavrayan bir yayın politikasını uygulamaktadır.

        İzmir’de, Ege’de yaşayan yurttaşlarımız Habertürk Egeli’ye baktıklarında kendilerini, beklentilerini ve bölgenin tüm güzelliklerini, özelliklerini, renklerini bir arada görebilmektedir.

        Yerel özelliklerimizin, zenginliğimizin zevkini tatmadan, hazzını duymadan ve güzelliklerini özümsemeden genele dönük özlemlerimizi ve beklentilerimizi büyütemeyiz, canlılığını sürdüremeyiz.

        Gazeteci-yazar, yönetici Osman Gençer’in; kaliteli eğitimiyle, Avrupa değerleriyle yakından tanışıklığıyla, demokrasi kültürüyle, özgürlük bilinciyle, yönetici niteliğiyle ve sevgiyle, saygıya dayalı insan ilişkisiyle harmanlayıp hazırladığı Habertürk Egeli; Ege’nin tüm renklerini “ebru” gibi kaynaştırmakta, halkın hem “sözcüsü”, hem de “savunucusu” rolünü başarıyla yerine getirmektedir.

        Sonuç olarak:

        Sokaktaki sade vatandaştan politikacısına, en üst yöneticiden sorunlarına çözüm bekleyene kadar herkes; Habertürk Egeli’nin sayfalarında kendisini görmektedir.

        Diğer Yazılar