Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vatandaş, hizmetinden memnun kaldığı Belediye Başkanını sonraki seçimlerde “oy”larını artırarak yeniden seçmek suretiyle ödüllendiriyor. Bu değerlendirmeye en güzel örnek; Narlıdere Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’dur.

        Mimar Abdül Batur; 1999’da yüzde 36, 2004’de yüzde 50, 2009’da yüzde 71 ve 2014’de yüzde 61.4 “oy”la 4 kez arka arkaya Narlıdere Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Her defasında “oy”unu artırarak “rekor oy”la seçimleri kazandı. Bu sonuç; bir açıdan da; halkın sağduyusunun ve “vicdan terazisi”nin ne kadar “hassas” tarttığını göstermektedir.

        Batur; 18 yıldır “kesintisiz” sürdürdüğü Narlıdere Belediye Başkanlığı görevinde toplumcu, katılımcı, hesap verebilen ve halkın çıkarını önceleyen bir “yönetim anlayışı”nı sergiledi.

        Batur; 1999’da Belediye Başkanı seçildiği ilk yılda, daha Türkiye’de ve İzmir’de “kentsel dönüşüm” konuşulmazken, tartışılmazken Narlıdere’de, öncelikli olarak “kentsel dönüşüm” çalışmalarını başlattı.

        HALK KARAR VERİYOR

        Başkan Batur; Narlıdere’de, belediye denetiminde, vatandaşın komşusu ve yeri değiştirilmeden, “mağduriyet”e ve “hak kaybı”na yol açmadan “yerinde dönüşüm”le başarıyla ve Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir “kentsel dönüşüm” operasyonunu gerçekleştiriyor.

        Bu arada; Batur’un “kentsel dönüşüm” anlayışı; Ege-Koop’un yıllardır savunduğu vatandaşın her aşamasında söz sahibi olduğu, karar organlarında yer aldığı, yaşadıkları bölgede yaşam tarzlarının zenginleştirildiği dönüşümle oluşan konutların değer kazandığı, kooperatifçiliğin özendirildiği bir anlayışın şekillendirdiği modeldir.

        Halkın içinde olmadığı ve desteklemediği bir kentsel dönüşüm çalışmasının hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacağını” her fırsatta samimi olarak belirten Narlıdere Belediye Başkanı Batur; İzmir’de Bakanlığın Kentsel dönüşüm konusunda yetkilendirdiği tek Belediye Başkanıdır.

        Batur; şeffaf belediyecilik uygulamalarıyla kapısını ayrımsız herkese açık tutmakta, bilgilerini ve ileriye dönük planlarını vatandaşla paylaşmakta, halkın taleplerine öncelik vermekte, uygulamalarında halkın “söz ve karar sahibi” olmasına değer vermektedir.

        Sonuç olarak: Batur; “halk için, halkla beraber yönetim” modelini uyguluyor.

        Diğer Yazılar