Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4 Ekim Çarşamba günü, Manisa’da “Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi”nin açılış törenine katıldım. Bu tesis; şehircilik ve çevre adına yerel yönetim kaynaklarıyla yapılan Türkiye’nin en büyük entegre tesisi... Çıplak gözle şehre bakıldığında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa’yı nasıl değiştirip dönüştürerek modernleştirdiği kolayca görülebiliyor.

        Manisa; tarımda, sanayide, eğitimde, alt yapıda parlak bir ufuk çiziyor. Manisa’ya “hizmet sevdalısı” olan ve ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını uygulayan Ergün, “Hizmette siyaset olmaz.

        Önce ülkem ve milletim” diyor. Nasıl ki Manisaspor Kulüp Başkanlığı’na seçildiğinde Manisaspor’u 3.Lig’den alıp Süper Lig’e taşıdıysa; Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Manisa’yı büyükşehirler arasında Süper Lig’e taşıma kararlılığını sergiliyor. “Gelecek seçimler değil; gelecek nesiller için çalıştık”diyen Başkan Ergün, yol haritasını “Manisa için 300’den fazla proje hazırladık. Kurtuluş Savaşı veriyormuş gibi çalışarak çocuklarımıza, gençlerimize güvenli bir gelecek hazırlıyoruz.”şeklinde çiziyor.

        29 Mart 2009’da yüksek oy oranıyla MHP’den Manisa Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de, MHP’den tekrar aday oldu ve seçimi kazanarak bu kez, Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı ünvanını aldı.

        DARISI İZMİR’İN BAŞINA...

        1.5 yılda tamamlanan, tamamen “öz kaynak” kullanılarak 110 milyon TL’ye mal edilen ve günlük 650 ton çöp işleme kapasitesine sahip Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi; Manisa’nın 40 yıllık “çöp sorunu”nu çözecek. Bu tesis; sadece merkezin değil; 17 ilçenin de “çöp sorunu”nu çözecek kapasitede.

        İlçelerde kurulacak “transfer istasyonları”ndan alınacak çöpler bu tesise getirilecek, geri dönüşebilir atıklar el değmeden ayrıştırılacak, atıklardan gübre üretilerek belediyenin park ve bahçe işlerinde kullanılacak. 3 yıl içinde 231 bin konutun aydınlatma ihtiyacı karşılanacak. Kısa bir süre öncesine kadar patlamalarıyla, yangınlarıyla gündeme gelen Manisa çöplüklerinin yerini bu kez, gübre ve elektrik üreten, ülke ekonomisine “katma değer” sağlayan modern, entegre tam otomatik bir tesis alıyor. Bu tesis; İstanbul’la birlikte Türkiye’nin iki tesisinden biridir.

        İnsan düşünmeden edemiyor; İzmir en yaşamsal problemlerinden olan “çöp sorunu”nu çözmek için böyle bir tesisi projelendirip kurmak bir yana, uzunca bir zamandır yerini bile tespit edememiş. Manisa’nın tarımda, eğitimde, kentleşmede, ulaşımda gelişmeye en açık ilçesi olan Turgutlu’da “Katı Atık Transfer İstasyonu”nun kurulumu tamamlandı. Böylece; Turgutlu’da temiz ve yaşanabilir bir çevre dokusuna sahip olacak. Ege-Koop da Turgutlu’da sağlıklı kentleşmeye katkı yapmak üzere “Ege-Koop Turgutlu Prestij Evleri-2” projesini uygulamaya başladı. Sonuç olarak: Manisa; Ergün Başkan’la parlak geleceğe doğru koşuyor.

        Diğer Yazılar