Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk siyasal yaşamında kendisini “merkez”de konumlandıran ve kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen toplumda karşılığı olduğu gözlemlenen İYİ Parti’nin İzmir İl Binası’nın açılışında Atatürk ve Annesi Zübeyde Hanım’ın ruhu yaşandı. Mitinge dönüşen açılışta Atatürk ve Akşener’in posterleri asıldı, barış güvercinleri uçuruldu, Onuncu Yıl Marşı ile İzmir Marşı büyük bir coşku ve heyecan yarattı. Açılışta Meral Akşener konuşmasında İzmir’in Milli Mücadele’de, Kurtuluş Savaşı’nda ulusumuzun kaderini değiştiren rolünü ve daha sonra da demokrasiye, ekonomik gelişmeye ve özgürlük alanlarının genişlemesine olan katkısını anlattı.

        Genel Başkan olarak geldiği İzmir’de Akşener özetle; “İYİ Parti’yi vuruşa vuruşa sizlerin adına kurduk, asıl kurucu milletimizdir. İzmir kepçeyle veriyor, çay kaşığıyla alıyor. Hazineye 36 milyar katkı yapıyor, buna karşılık aldığı para verdiğinin yüzde 1.7’si. Bu adaletsizliğe son vereceğiz. Bugün, iktidar partisi seçmediği ve kontrol edemediği bir rakiple karşı karşıya. Türkiye konuşamıyor, sorunlarına çözüm üretemiyor. İYİ Parti; konuşan ve sorunlarına çözüm üreten bir Türkiye için yola çıktı. İnsanları korkutuyorlar, bir gün birileri “korkmuyoruz” dediği zaman bütün korkular biter. Cesaret bulaşıcıdır. Türkiye parlamenter sisteme geçecek, hukukun üstünlüğü tesis edilecek ve yargı bağımsızlığı yeniden gelecek. Türkiye sanayisiyle, tarımıyla, hayvancılığıyla entegre bir şekilde üreten ülke olacak dedi. Akşener’in bu sözleri, başarma iradesini gösteriyor.

        ULUPINAR’I ZİYARET

        İYİ Parti İzmir İl Binası’nın açılışı dolayısıyla Ege-Koop Yönetim Kurulu ile birlikte başkan Yıldırım Ulupınar’ı ziyaret ederek “hayırlı olması” dileklerimi ifade ettim.

        Ziyaret sırasında İzmir’in planlı ve sağlıklı kentleşmesi, kentsel dönüşüm, dar ve sabit gelirlilerin konut sahibi olabilmelerinin kolaylaştırılması ile Konut ve Kent Bakanlığı kurulması konularındaki görüşlerimi Ulupınar’la paylaştım.

        Ulupınar da “Ege-Koop’un konut ve kent üretimindeki başarılarını yakından gözlemlediğini, sağlıklı ve planlı kentleşmede Ege-Koop’un bilgisine ve birikimine İzmir’in ihtiyacı olduğunu” söyledi. Ulupınar, daha sonra da, “İYİ Parti’nin amaçlarıyla toplumun hedeflerinin aynı olduğunu” anlattı.

        Sonuç olarak: En uzun yolculuklar bir adımla başlar. Her başlangıç; yeni bir umuttur. Türkiye’nin umuda ve heyecana ihtiyacı var.

        Diğer Yazılar