Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ekonomik krizin can evinden vurduğu, esnafın kan ağladığı, kepenklerin birer birer kapatıldığı, 10 bin çalışanın işinden olduğu, çekleri karşılıksız çıkan esnafın cezaevi kabusu yaşadığı, belediyenin ilgisiz kaldığı, geceleri karanlığa gömülü, korkunun kol gezdiği, her köşesi tarihten iz taşıyan 2 bin 500 yaşındaki "dünyanın en eski çarşısı" Ke-meraltı'nın bugünkü durumu; içler acısıdır.

        Bayramlardan önce bayram havasını yaşadığımız, yaptığımız alışverişlerle sevdiklerimizi sevindirdiğimiz, çocukluğumuzu yaşadığımız, olgunluğumuzda ve yaşlılığımızda hayallerimizi canlandırdığımız, umudumuzu ve sevincimizi paylaştığımız, çeşitli dinlerin, uygarlıkların kucaklaştığı ve farklı dillerin konuşulduğu "Tarihi Kemeraltı Çarşısı" bugün adeta bir karanlık tünele dönüşmüştür.

        SORUNLAR BİTMİYOR

        Bu arada; hipermarketlerin oluşturduğu haksız rekabet ve ekonomik krizin törpülediği alışveriş isteği ile güvensizlik; esnafı önce karamsarlığa, sonra da iflasa sürüklemiştir. Yetmezmiş gibi vaatlerini yerine getirmeyen belediyeler; sorunların dile getirilmesinden rahatsız olmakta ve dernek yöneticilerine baskı uygulamaktadırlar.

        Otopark sorunu, Konak Meydanı'nın bu tarihi mekanın önünde setoluştur-ması, çığırtkanlar, karanlık ve güvenlik problemi; Kemeraltı'na otobüs seferinin konulmaması; güncel sorunlardan bazılarıdır. Kemeraltı esnafı kendisine uzanacak bir el beklemektedir.

        KORDON YOK OLUYOR

        Aynı şekilde; İzmir'in ve Ege'nin sembollerinden ve gerdanlık gibi İzmir'i süsleyen, şiirlere, şarkılara ve filmlere konu olan Kordon'un bugünkü hali de geçmişi aratmaktadır.

        Sanata, edebiyata, aşka, duyguya, sevgiye ev sahipliği yapan ve günün her saatinde gezdiğimiz, dinlendiğimiz, soluklandığımız Kordon; denizin doldurulmasından sonra o doğal halini ve mistik özelliğini kaybetmiş; doldurulan bölüm her yaştan İzmirlinin ve konukların yararlanabileceği bir sosyal alan haline getirilememiştir.

        Çimlerde içki içenler, kirlilik, gürültü ve diğer olumsuz çevresel etkiler Kordon'u keyif alınamayan sıradan bir kıyı şeridine dönüştürmüştür. Daha çok restoran ve kafeteryaların hizmet verdiği Kordon'da, esnaf; tıpkı Kemeraltı'nda olduğu gibi krizin etkilerini her geçen gün ağırlaşan bir dozda hissetmektedir.

        Diğer Yazılar