Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası dün Manisa'da başladı. 16 takımın katıldığı turnuva pazar günü final karşılaşmasıyla sona erecek. İlk üç gün dört gruba ayrılan ekipler lig usulu oynayacaklar. Bu maçlar sonunda bir ve ikinci sırayı alan takımlar ilk sekiz için aralarında eşleşecek. 8 takım çeyrek finalden itibaren eleme usulüyle oynayacak ve şampiyon belirlenecek. Diğer ekipler 9-16 arasında sıralanmak için mücadele edecekler. Şampiyonada İzmir'i Gençler şampiyonasında olduğu gibi Pınar Karşıyaka, Gelişim Koleji ve İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları temsil edecek. A Grubu'nda yer alan Pınar Karşıyaka ile Gelişim Koleji, Adana Çukobirlik ve Efes Pilsen'le mücadele edecek. B Grubu'nda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Genç Telekom, İdealtepe Spor ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile oynayacak. Öte yandan, Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası da Kocaeli'de oynanıyor. Erkekler ile aynı statüde oynanan turnuvada İzmir'i A Grubu'nda Çankaya Üniversitesi, Kabala Gücü , Fenerbahçe ile aynı gruba düşen Bucaspor ve C Grubu'nda Mersin Star Spor, Antalya Koleji, Beşiktaş'la eşleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları temsil edecek.

        5 yılda yapılamayan salon!...

        Dört yıl önce 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağı açıklandığında tüm yurtta yer yerinden oynamıştı. Hakikaten ülkemiz tarihinde dünya çapında alınmış en büyük organizasyondu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da yapılması kararlaştırılan şampiyonanın Antalya ayağı salonun yetiştirilememesi ihtimali yüzünden belki Kayseri'ye alınacak.

        İnanılacak gibi değil. Sen böyle dünya çapında bir organizasyonu şehrine getireceksin, turizm beşiği olan kentin dünyaca reklamını yapma olanağı bulacaksın ve beş senede bir salon yapamayarak, bu fırsatı elinden kaçıracaksın. Bu rezalette emeği geçen tüm yetkileri kutluyorum.

        Tabii ki bu olay FIBA yetkilerinin kafasında ister istemez bir soru işareti oluşturuyor. Beş yılda bir salon yapamayan bir ülke böyle büyük organizasyonun altından nasıl kalkacak diye.

        Umarım yetkililer bir yıl kala işin önemini kavrarlar ve gereken ilgiyi gösterirler. Çünkü bu şampiyona ileride almak istediğimiz daha büyük organizasyonlar için bir sınav olacak.

        NBA finalleri kıran kırana

        Diğer Yazılar