Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası geçen hafta Manisa'da yapıldı. Çekişmeli ve mücadeleli geçen karşılaşmalar sonrası Fenerbahçe Ülkerspor finalde karşılaştığı Efes Pilsen'i yenerek şampiyonluğa ulaştı. Bu yaş kategorilerde alınan derecelerden çok ileriye dönük oyuncu yetiştirilmesi önemlidir. Manisa'da oynanan bu turnuvada gördük ki, Türk basketbolunun geleceği parlak. Beraber müsabakaları izlemeye gittiğim arkadaşım İzmir Tenis Temsilcisi Hamdi Büyükaltınbaş (kendisi eski basketbolcudur) hayretler içinde kaldı ve 'ülkemizde basketbol tenisten ne kadar ileri gitmiş' diyerek basketbolumuza methiyeler dizdi. İzmir temsilcilerinden Pınar Karşıyaka çeyrek finalde eşleştiği şampiyon Fenerbahçe Ülker'e son saniyelerde yenilerek, ilk dört şansını kaybetti ve turnuvayı altıncı sırada bitirdi, ama istikbal vadeden oyuncularıyla göz doldurdu. Diğer İzmir temsilcilerinden Gelişim Koleji 12. sırayı alırken İzmir Büyükşehir Belediyesi 16. oldu. Ayrıca Pınar Karşıyaka'nın yıldız oyuncusu Ramazan Tekin şampiyonanın en iyi pivot oyuncusu seçildi. Manisa il Gençlik Spor Müdürü Murat Özel, turnuva hakem ve yetkililerine yemek vererek misafirperverliğini bir kez daha gösterdi.

        Kocaeli'de yapılan Türkiye Yıldız Bayanlar Şampiyonasında mutlu sona erkeklerde olduğu gibi Fenerbahçe Ülker finalde Botaşspor'u yenerek ulaştı. İzmir temsilcilerinden Bucaspor turnuvayı altıncı sırada tamamlarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi 16. oldu.

        Ve Hidayet hak ettiği yerde

        Hidayet Türkoğlu2nun takımı Orlando Magic sezonun flaş ekibi Cleveland Cavaliers'ı 4-2 lik seriyle geçerek Doğu Konferansı şampiyonu oldu ve Batı Konferansı şampiyonu Los Angeles Lakers'la final oynama hakkı kazandı. Şimdi sıra NBA şampiyonluğunda. Dünyanın her yerind eizlenecek bu final karşılaşmalarında bir Türk oyuncvunun bulunması hem de en iyilerinden birisi olması Türkiye'nin tanıtımı açısından çok büyük bir fırsat . Bir de şampiyon olurlarsa hem Hido hyem ülkemiz büyük fayda görecek.

        Haydi Hido tüm kalbimiz seninle.

        Orlando Magic deyince Dwight Howard'a bir paragraf açmadan geçemeyeceğim. Bu müthiş performansının arkasında özel antrenörlüğünü yapan eski basketbolcu Patrick Ewing'in büyük payı olduğunu düşünüyorum. Pınar Karşıyaka genç takımını çalıştırırken oyuncum Kaya Peker'e, Şadi Olcay'ı özel antrenör olarak vermiştik. Kulüplerimizin böyle fiziksel üstünlüğü olan oyunculara özel ilgi göstermesi gerekir.

        Yarı finallerde kalite düşüktü

        Beko Basketbol Liginde yarı final karşılaşmaları tamamlandı. Fenerbahçe Ülker -Türk Telekom ve Efes Pilsen -Galatasaray Cafe Crown eşleşmeleri belli olduğunda tüm basketbolseverler gibi ben de çok çekişmeli, zevkli karşılaşmalar izleyeceğimizi umuyordum. Ama dağ fare doğurdu. Maalesef ne Türk Telekom ne Galatasaray Cafe Crown rakiplerine karşı koyamadılar ve 3-0 lık serilerle elendiler. Şimdi önümüzde Efes Pilsen-Fenerbahçe finali var. Müthiş maçlar bizi bekliyor. Will Solomon geldikten sonra Fenerbahçe'ye sanki sihirli bir el değdi. Oynadıkları dokuz maçı da zorlanmadan kazandılar.

        Diğer Yazılar