Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEBEK-KIRINTI

        SON zamanlarda Bebek sahilden çok geçmemiştim. Bir aralar her sabah yürüyüş amaçlı Bebek-Baltalimanı hattındaydım:) Sabahın ilk ışıkları ile orada yürüyüş yapmak ayrı bir keyiftir. Geçen gün geçerken oraları özlediğimi fark ettim. Hatta güneş yüzümüze gülmeye başlar başlamaz sabah yürüyüşlerine devam kararı bile aldım!

        Sıkı bir diyet uygulamama rağmen zaman zaman kaçamaklar yapıyorum ya, önümüzdeki haftanın kaçamağını Bebek'teki Kırıntı'da yapmaya karar verdim. Daha önce sizlerle paylaşmıştım Kırıntı'nın benim hayatımdaki önemini. Her ikimiz de Modalı olduğumuz için çok günlerimiz geçti Kırınıtı'da. Bir nevi biz Modalıların elinde büyüyen çocuğu o!

        Tamam yürüyüş kararı aldım ama Kırıntı'nın o muhteşem etli mantarlı dürümü ile kaçamak yapmayacağım da neyle yapacağım:)

        Size de kesinlikle tavsiye ederim böyle bir kaçamağı...

        BAĞDAT CADDESİ-ÇENGEL

        BAĞDAT Caddesi'nde geçenlerde yeni bir mekan daha açılmış. "Mış" diyorum çünkü ben de tesadüfen gördüm aslında. Henüz çok yeniymiş, Göztepe Parkı'nın hemen karşısında. Adı Çengel. Önce ismi çekti dikkatimi, sonra şöyle bir bakayım diye girdim; küçük, sevimli tam bir keyif mekanı...

        Çengel'in sevimliliğinin yanısıra başka bir özelliği, öyle kafeler, restoranlar gibi ansiklopedi kıvamında mönüsü yok. Gündüz saatlerinde çay, kahve ve tost çeşitleri sunuluyor, akşam saatlerinde ise şarap, peynir ve meze çeşitleri! Harika bence... Kendine has bir tarzı var yani... Gündüzün koşuşturması içinde 2 dakikalık bir öğle molası, ama akşam tam bir keyif mekanı. Pazartesi günleri hariç, haftanın her günü açık... Bence bir göz atın derim!

        KANYON-OBİKA MOZZARELLA

        BU arada keyifli mekan demişken, Kanyon'daki Obika Mozzarella Bar da bu tür bir mekan. Geçtiğimiz hafta bir sinema öncesi erken giderek Obika keyfi yaptım. Aslında o kadar keyifliydi ki keşke sinema sonrası yapsaydık bu keyfi de acele acele kalkmak zorunda kalmasaydık dedik.

        Obika'yı bilenleriniz vardır; İtalyan lezzetlerinin Japon sunumu ile buluştuğu mekan olarak tanımlıyorlar kendilerini. Her iki mutfağa da bayılırım. Mozzarella ve suşi her daim yiyebileceğim yemeklerden, ikisinin birleşimi de gerçekten harika oluyor. Mönüde içki ile birlikte atıştırmalıkların yanısıra risotto ve pizza da öne çıkıyor.

        Eğer halen denemediyseniz mutlaka gidip Obika keyfi yapmanız lazım. Ve hatta eğer sinema keyfi ile birleştirecekseniz, mutlaka film sonrasına bırakın, zira gerçekten zor oluyor o lezzetli mekanı koşar adımlarla terketmek zorunda kalmak!

        Diğer Yazılar