Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EĞİTİM camiasında bir süredir dershaneden dönüşen özel okulların eğitimde “kalite” sorunu yaratıp yaratmayacağı ve mevcut özel okullardan öğrenci alıp almayacağı tartışılıyor. Bu tartışmalar özellikle “üniversiteye hazırlık için açılacak takviye kursları” ile öğrenci kayıtlarına başlayan temel liseler üzerinden sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin “Takip edip denetleyeceğiz, kaliteden ödün verilmeyecek, dershanecilik yapana yaptırım olacak” diyerek bu kaygıları gidermeye çalışıyor.

        Dönüşen okulların da mevcut özel okulların da kurucuları ile yaptığımız görüşmelerde üzerinde durdukları ortak noktayı eğitimde kalitenin nasıl sağlayacağı oluşturuyor.

        Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, dernek olarak dönüşen okullarda ‘kalite’ konusunda çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “Dershane öğretmenlerimiz için hizmet içi eğitimlere başladık, bu eğitimler daha da yaygınlaşacak. Bu öğretmenlerimize not verme başta olmak üzere dersleri özetlemeden nasıl ayrıntıları ile anlatacakları konusunda eğitim veriyoruz” diyor.

        Taşel “kalite” konusunda yaşanan kaygılarla ilgili olarak da “Hepimizde bu kaygı var. Ama eğitimde kaliteyi tutturamayan okullar zaten veliler tarafından tercih edilmeyecek. Bu okullar kısa süre içinde sistemin dışına çıkacak” diye konuşuyor.

        Hem dershane hem de özel okul kurucusu olarak uzun yıllardır sektörün içinde olan bir başka isim Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Enver Yücel de “kaliteli eğitim” vermeyi başaran okulların ayakta kalacağını söylüyor. Yücel, velilerin özellikle sınavlara hazırlık tecrübeleri yüzünden temel liseleri tercih edebileceklerini de dile getiriyor.

        Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan dershanelerin kapanması ile birlikte velilerin “Çocuklar sınava nasıl hazırlanacak?” endişesi yaşadıklarını ve özel okullardan da sınavlara hazırlık için ‘takviye kurslar” talep ettiklerini anlatıyor. Gülan, “Eğer veliler mevcut özel okulların çocuklarını sınavlara iyi hazırlayacağına inanırlarsa okullarında kalır. Aksi halde dönüşen okullara giderler. Bu yüzden birçok okul, öğrencilerine takviye kursları düzenleme kararı aldı” diye konuşuyor.

        Sonuçta önümüzdeki öğretim yılı başlarken hem mevcut okulların hem de dönüşen okulların eğitim sisteminde nasıl bir “dönüşümü” başlattığını hep birlikte göreceğiz.

        Diğer Yazılar