Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEVLET liselerinde boş kontenjanları doldurmak için getirilen ve 5 kez yapılacak olan “nakil uygulamasında” ilk hafta boşa gitti. E-okul sistemindeki sorunlar nedeniyle özel okullar öğrencilerinin kayıtlarını çekemeyince boş kontenjan da oluşamadı. Okullar ancak 29 Ağustos Cuma günü 19.00’dan sonra öğrenci kayıtlarını alabildi ve boş kontenjan da ancak bu saatten sonra oluştu.

        Böylece ilk hafta sadece devletten özele nakil yapılabildi. Buna rağmen aileler çocuklarının herhangi bir mağduriyete uğraması için devlet okulları arasında nakil talebi isteyen dilekçeleri verdi. Bu köşede de daha önce dile getirildiği gibi bu dilekçeler müdürlerin “çekmecelerine” konuldu ve işlem yapılmadı.

        Bu hafta Galatasaray, İstanbul (Erkek) Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu gibi Türkiye’nin en gözde okullarındaki bile öğrencilerin özel okullara gitmeleri nedeniyle oluşan 13 binin üzerindeki kontenjan için ikinci nakil dönemi başlıyor. Sizlere tavsiyem ilk hafta verdiğiniz dilekçeleri unutun. Bunlar sisteme girilmedi, sadece çekmecelerde kaldı. O yüzden de bu hafta 4 Eylül Perşembe günü saat 17.00’ye kadar “nakil dilekçenizi” tekrar verin ve sisteme girildiğinden emin olun.

        Nakilde dikkat etmeniz gereken noktaları da kısaca hatırlatmak isterim.

        -Nakil talebinde sadece tek bir okul isteyebilirsiniz. İsterseniz 4 hafta boyunca aynı okulu yazabilirsiniz ya da her hafta farklı bir okul seçebilirsiniz.

        -Nakil dilekçesini çocuğunuzun yerleştiği okula vereceksiniz.

        -Her hafta pazartesi-perşembe günleri arasında nakil talebinde bulunacaksınız. Her hafta cuma günü ise nakil işlemlerinin sonucu ve boş kontenjanlar açıklanacak.

        -Her hafta bir okula yerleşseniz bile nakil isteyebilirsiniz, bir sınırlama yok.

        -İl, ilçe ve okul türü konusunda da bir kısıtlama bulunmuyor.

        -Nakil talebinde bulunurken yüzdelik dilimlerinizi ve istediğiniz okullardaki boş kontenjanları dikkate almalısınız.

        -Talep ettiğiniz okulun altındaki ve üstündeki boş kontenjanları hesaplamak daha doğru tercih yapmanızda etkili olacaktır.

        -Yüzdelik diliminizin çok üstünde okulları yazarsanız yerleşememe olasılığınız olacağını unutmayın.

        -Nakil uygulamasında taban puan dikkate alınmayacak. Yani okula A grubundan en son yerleşen öğrencinin puanının üstündekilerin yerleşeceğine ilişkin bir sınırlama yok. O yüzden bu puandan daha düşük puanlı öğrenciler de bu okulları tercih edebilir.

        -Hedefinizdeki okulun yüzdelik dilimi sizden çok yüksek olabilir. Bu okula nakil talebinde bulunabilirsiniz ama yerleşmeme olasılığınız yüksek olabilir. Tavsiyem aradaki okullardaki boş kontenjanları dikkate almanız. Önce bu okullara yerleşmeyi hedeflemelisiniz

        Diğer Yazılar