Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EVET doğru okudunuz. Üsteli sadece Rihanna da değil; Andrea Bocelli, 3 Doors Down, Cheryl Cole, Chrisette Michele, Colbie Cailat, Duffy, Eminem, Enrique Iglesias, Inna, James Blake Jessie J, Jonas Brothers, Justin Bieber, Kanye West, Keri Hilson, Lady Gaga, Lena, Loreena McKennitt, Mary J. Blige, Ne-Yo, Robin Thicke, Rod Stewart, Taylor Swift, The Black Eyed Peas, The Rolling Stones ve U2 da dava açma hazırlığında.

        Ben bu ilginç bilgiye, pazartesi yazdığım THY’de Rihanna ve Kuran-ı Kerim yazımın yayımlandığı gün ulaştım. Hatırlarsanız o yazımda TRT’nin uçaklarında bulunan Planet isimli eğence sisteminden bahsetmiştim. Bu sistem yüzlerce film ve şarkıya bir dokunuşla ulaşmanıza, çalma listeleri yapıp seyahatin tadını çıkarmanıza yardımcı olan bir sistem. Ancak Avrupa Müzik’in bana verdiği bilgiye göre, THY bu sistemde bulunan ve firmanın temsil haklarına sahip olduğu Universal Music Group’a ait olan ve yukarıda yer alan hiçbir şarkıcının eserini Planet’te kullanmak için izin almamış.

        Avrupa Müzik iki kez ihtar çekmiş konuyla ilgili olarak. Ve şimdi de dava açmaya hazırlanıyormuş. Biz THY’mizle gurur duyuyoruz. Yaşadığı büyük değişim, küresel bir marka olma yolunda attığı adımlar, benzersiz yüksek hizmet kalitesiyle sadece bizim değil tüm dünyanın takdirini kazanmış br marka THY. Ama böyle bir küresel oyuncuya, gözünü tüm dünyanın lider havayolu şirketlerinden biri olmaya dikmiş bir şirkete telif haklarını ihlal etmek hiç yakışmıyor. THY hem acilen bu sorunu çözmeli hem de kendisini bu duruma düşüren, benim yazarken utandığım bu haberde adının böyle geçmesine izin veren çalışanlarına da uluslararası telif haklarıyla ilgili bilgi vermeli. Ne yazık ki bu haberde THY’nin savunulabilecek tarafı yok...

        Çizmeli Kedi’yi seveceksiniz

        AYLAR önce Los Angeles’a yaptığım seyahatte izlemiş ve ona âşık olmuştum. O heyecanla da hemen yazmıştım. Alışmışım filmlerin Amerika’yla aynı anda vizyona girmesine. Meğerse kısmet ta bugüneymiş. Çizmeli Kedi bugün vizyona giriyor. O gün yazdıklarımı kısaca hatırlatayım sizlere: “Seri olması muhtemel filmi koşarak gidip izledim. Ve umduğumun çok üzerinde eğlendim.

        Açıkçası öyle şahane bir öyküsü ve Shrek kadar yüksek bir espri anlayışı yok. Ama tuhaf şekilde filmi izlerken çok eğlendim ve zamanın nasıl aktığını anlamadım. Dublajsız versiyonunu izledim ve kediyi ağır bir İspanyolca aksanla İngilizce konuşturan Antonio Banderas çok ama çok başarılı. Hele yer altında kalabalık kedi grubu ve Salma Hayek’in seslendirdiği dişi kedi ile ‘kavga dansları’ tek kelimeyle mükemmel. Filmin bir başka önemli karakteri Zach Galifianakis’in de başarısını unutmamak gerek. İlk bölümü için gerçek bir hikâyesi var sayılmasa da çok iyi bir hikâyeyle aklımızı Shrek gibi başımızdan alacak bir çizgi kahramanın doğuşuna tanık olmak gerek. Hele kedisever biriyseniz eminim bir kez daha izlemek ve çıktığında DVD’sini almak için can atacaksınız. Bir kedi insanı olarak kaç sahnede perdeye atlayıp onlara sarılmak istedim anlatamam:) Toplayın çoluğu çocuğu sinema keyfi yapın. Evet, yapın:)

        CES’TEN NELER ÖĞRENDİM?

        UZUN zaman ciddiye almakta zorlandığım Android yazılımlı telefonların yapabildiklerine ilk elden tanık olunca bunun nasıl bir hata olduğunu öğrendim. Hele şimdi bu yazılımın yeni versiyonu “Ice Cream Sandwich” ile olaylar daha da heyecanlı hale geliyor. Bu yazılımı kullanan Samsung Google Nexus gelecek ay Avea ile ülkemizde satışa çıkacakmış. Android kullanıcıları yeni arayüzü sevecekler diye düşünüyorum. Belli oldu ki gelecek yıldan itibaren cep telefonları dahil irili ufaklı kullandığımız her ekranlı cihaza gözlüksüz 3B teknolojisi girecek. Hayalini kurduğumuz sabah kahvaltıyı hazırlayan, çayınızı getiren, çamaşırı yıkayıp alışverişi halleden cihazlar önümüzdeki beş yıl bile söz konusu değil. Teknoloji devlerinin yeni hedefi kablolardan kurtulmak, cihazları olabildiğince küçültmek üzerine kurulu. Buna evleri kablo manyağı yapan sinema sistemleri dahil. Tabletler konusunda firmalar henüz belli uzlaşmaya varamamışlar. Tüketicinin ekran boyutu konusundaki tercihi tam netleşmediğinden bir süre daha çok küçük veya tuhaf derecede büyük tabletler görmeye devam edeceğiz.

        Televizyonunuzu değiştirip 3B televizyon satın almayı düşünüyorsanız yıl sonuna kadar bekleyip teknolojinin nereye kayacağının iyice netleşmesini bekleyin derim. Çünkü OLED mi olacak LED ekran mı belirsiz ama gözlüklerin atılacağı kesin. Gözlüklere ve artık ara teknoloji olduğu belli olan güncel teknolojiye para kaptırmayın ya da mevcut fiyatların düşmesini bekleyin derim. CES’ten gördüğüm kadarıyla güncel fiyatlar ciddi düşüşler yaşayacak. Oyun denildiğinde hâlâ Sony’nin rakibi yok gibi görünse de Microsoft’un Kinect’i Windows’a uygulaması dengeleri her an değiştirebilir.

        Diğer Yazılar