Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARŞIYAKA

        Karşıyaka, üst sıraları hedeflemesine rağmen istediği sonuçları bir türlü alamıyor. Sizce sebebi ne?

        İstek ve çabanın olmadığını söyleyemeyiz. Oyuncuların saha içindeki gayretlerini çok net görebiliyoruz. Teknik heyet ise futbolculardan daha heyecanlı, final maçı oynuyorlarmışcasına...

        Ancak bir şeyler eksik... Büyük fotoğrafa baktığımızda, bu takım hedefine ulaşır diyemiyoruz. Henüz daha lig ağırlıkları yok. Sınıfı geçer not alıyorlar ama derece yapamıyorlar. Ne olursa olsun eksik Denizlispor’u yenmeleri gerekirdi. 90 dakika boyunca hep geriden gelindi. Seyircinin olmaması çok büyük handikap. Bu maçta da ihtiyaç duyuldu. O taraftar öyle bir vites yükselttirirdi ki beraberliklerden sonra Karşıyaka çok rahat öne geçerdi. Seyircisizliğin KSK üzerindeki maliyeti çok yüksek.

        Diğer bir konu ise Buca Stadı... Karşıyaka, oynadığı beş maçtan ancak birini kazanabildi. Değişiklik yapmakta fayda var. Atatürk Stadı denenmeli.

        Bir diğer konu ise, içerideki maçları kazanabilmek için çift santrfor oynama alışkanlığı yaratılmalı. KSK’de çok pas yapma gayreti var. Eğer bu paslar hücumu geciktiriyorsa, fayda yaratmaz aksine zarar getirir. Oyalanma noktasına taşımamak gerekiyor. Direkt hücumlar, dengesiz rakibin avlanmasını kolaylaştırır.

        KSK, Play-Off’tan kopmamak için gayret göstermeli, bu heyecanı yaşamalı ve yaşatmalıdır.

        AKHİSAR

        Akhisar, Galatasaray karşısında mağlup oldu ama, yine kimliğine yakışır bir oyun sergiledi. Ne dersiniz?

        Zaman zaman düşüşler olmasına rağmen, Galatasaray karşısında Akhisar’ı yine keyifle izledim. Futbolu bozan hiçbir şey yapmadılar. Eskisi kadar etkili olamasalar da ,hücumu düşünerek oynadılar. Akhisar, ligin anahtar takımlarından biri. Oyuncular işlerini profesyonelce yapıyorlar. Kendi adıma söylüyorum. Akigolar’dan özel hiçbir beklentim yok. İzlemek üzere televizyonun başına keyifle oturuyorum. Bu bana yetiyor.

        Ligde kaçıncı sırada oldukları da çok umurumda değil. Dileğim, örnek kulüpçülüğü uzun süre yara almadan sürdürmeleri...

        BALIKESİR

        Balıkesirspor için iyi şeyler söylemek mümkün değil. Bundan sonrası için sizin yorumunuz ne olur?

        Fenerbahçe karşısında ucuz mağlubiyet aldılar. Top nasıl gelirse gelsin, bir kalecinin o topu kalesinin içine tokatlamaması gerekir. Kolay yenilen golü, büyük takımlar karşısında telafi etmen mümkün olmuyor. Gördük ki o hata 90 dakika sonuna kadar taşındı ve maçtan mağlup ayrılındı.

        Hoca değişikliğinin kana karıştığını söyleyemeyiz. Kemal Hoca, antibiyotik niteliğinde değildir. Planlı programlı uzun süreli çalışmalara dayalı bir karakterdir. Bu yüzden ne denli ilaç olabilir, bilemem... İnşallah düşündüğümden farklı olur, Balıkesirspor’u istenilen noktaya getirir.

        Balıkesirspor kolay gol yiyen bir takım görünümünde. Öncelikle bu zafiyetini ortadan kaldırmalı. Hücum oyuncularını etkili bir konuma getirmeli. Devre arasında, takviye şart.

        Bu hafta gelecek için milat kabul edilmeli...

        DENİZLİSPOR

        Denizlispor, Karşıyaka önünde galibiyeti kaçırdı gibi görünüyor. Üst sıraları zorlama şansları var mı?

        Denizlispor kendi yağı ile kavrulan bir takım. Lig ile ilgili beklentisinin olduğunu düşünmüyorum. Ligde kalmaları başarı. Play-Off’a kalırlarsa çift kaymaklı olur. KSK karşısında, iki kez öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadılar. Halbuki önde oynama süresini uzatabilmiş olsalardı, oyunu soğutarak maçı galip de tamamlayabilirlerdi.

        Dirençleri fena değil ancak topla daha fazla haşır neşir olmalılar. Topu kazanmak için çok efor harcıyorlar. Bu enerjiyi, üretimde kullanmalılar, yani hücuma, sonuca yönelik.

        BUCASPOR

        Bucasporlu oyuncular bu kadar sıkıntı çekmesine rağmen, sahaya çıktı mı her şeyi unutuyor. Değil mi?

        Süper bir ‘U’ dönüşü izledik. Zor gibi görünen deplasmandan galibiyetle döndü. Rakibini ateşe attı, kendisini ise 3 basamak birden yukarıya taşıdı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar bu galibiyeti daha değerli hale getirdi. Sarı lacivertlilerin kumaşı iyi. Kaybettikleri maçlarda da kötü futbol oynamıyorlar. Takım ve camia olarak moral ve destek bulduklarında, sürpriz yapabilirler, herhangi bir tehlike yaşayacaklarını düşünmüyorum.

        GÖZTEPE

        Göztepe ayağına kadar gelen kısmetleri tepme klasiğini yine sürdürdü. Bu takımda eksik olan ne sizce?

        Göztepe yerinde sayıyor. Gelen hiçbir avantajı kendi lehine dönüştüremiyor. Rakipleri buyur geç diyor. Geç dedikleri an Göztepe frene basıyor. Hala bir kimlik oluşmuş değil. Oyun karakteri ise, her hafta değişiklik arz ediyor.

        Göztepe’den herkes şampiyonluk istiyor ama oyuncuların ne istedikleri belli değil. Bu hafta Nazilli Belediye ile zor maç oynayacaklar. Gücün ortaya çıkması anlamında, iyi bir karşılaşma olacak. Galibiyet, moralden öte güven getirecektir. Göztepe takımının en çok ihtiyacı da bu olsa gerek.

        Diğer Yazılar