Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARŞIYAKA

        - Karşıyaka’da beklenen son bitime iki hafta kala gerçekleşti. Bu düşüşün çıkışı nasıl olur?

        Kalemi bir türlü tutamıyorum. Böylesi bir yazı yazmak meğerse ne kadar zormuş. Maçtan sonra tarifi olmayan bir üzüntü yaşadık. Nereden baksan elinde kalan bir Karşıyaka ama yinede hayatımızın değişmeyen değeri, kıymetlisi, içimiz dışımız...

        13 yıl sonra rekor bütçe ile küme düştük. Bir sezonda 35 oyuncu transfer edip, 5 teknik direktör ile çalışarak tüm zamanların diğer rekorlarını egale ettik. Servet ödediğimiz golcülerle ligin en az gol atan takımı, dolayısıyla puan fukarası olduk. Kağıt üzerinde şişirilerek gelenlerin hepsi eridi, büzüldü, yok oldu... Aslanım diye geçinenler kedi bile olamadı. Bırakın gücünü, kuvvetini göstermeyi, dişini dahi geçiremedi. Futbolcu diye geçinip boş gezenin boş kalfası gibi sahada dolaşıp durdular. Olmayan güçlerini sahada gizlemek için efeliğe başvurdular. Bol, bol kırmızı kart görüp, sakat numaralarıyla promosyonlu tatillerden faydalandılar. 20 dakikalık eforları ile 90 dakikalık maçları oynamaya kalktılar. Tabii gelen tokadı vurdu, giden de... Onun bunun önünde boyun eğip ceket iliklediler. Koca lig boyunca bir kez bile futbolcu olduklarını hatırlamadılar. Resmen 100 yıllık çınarın içini oydular...

        Değerli hocam, bu acıyı bizler gibi hissettiğini biliyorum. Sanırım güçsüzlüğün ve çaresizliğin ne olduğunu çok iyi anlamışsındır. Kurtuluş yolunda en dik duranlardan birisin. İnanıyorum ki düşen bu takımı derinliklerden alıp çıkartırsın. Yeter ki bu kulüp sana sahip çıksın, sen de bu kulübe yakışanları bul.

        Futbol, kendisine yapılan yanlışların hesabını kesmiştir. Karşıyaka camiası yaşanmışı ve muhtemel yaşanacakları mutlaka süzgeçten geçirmelidir. Ortak akıla ihtiyaç vardır ve ortak kararla da KSK’nin stratejisi oluşturulmalıdır.

        GÖZTEPE

        - Göztepe de beklentilerin çok uzağında bir derece ile ligi bitirecek. Gelecek planları ne olmalı?

        Derbi sonrası kahramanlarına ne olduysa bir anda yok oldular. Ligi kovalamak yerine saklambaç oynamayı tercih ettiler. Efelikleri bir maçlıkmış... Kazandılar, sonrasında sanki lig bitmiş, bu camianın beklentisi yokmuş gibi, sahada yalancı pehlivanlar gibi dolaşmaya başladılar. Dar ve ucuz bir zihniyet...

        Hani nerede Göztepe taraftarına karşı sorumluluğunuz? Play-Off heyecanını yaşatmak yerine lige erkenden havlu atmak kolaycılık değil mi?

        Başkan Sepil’in gerçekten özverisine üzülmemek mümkün değil. Göztepe’ye yol aldırabilmek için varını yoğunu harcadı.

        Sayın başkan, çok istesen de olmuyor... Seçimler yanlış olunca iki el birbirine denk gelmiyor. Dolayısıyla da ses çıkmıyor. Halbuki Göztepe’ye gelen oyuncuların hepsi şanslı. Futbol adına olması gereken her şey var da, onlarda yürek yok. ..

        Değerli başkan, mutlaka yeni bir sayfa açacaksınız. Naçizane önerim; Takımı magazin ağırlığı olan birine değil, yaptığı işi her şeyin önünde tutan, her saatini işiyle yaşayan, aklı başka yerlerde olmayan birine emanet edin.

        MANİSA

        Manisaspor ligi şampiyon olarak tamamladı. Zor bir süreci geçerken, ne zirve yaptırdı?

        Manisaspor’u kutluyorum. Alkışı fazlası ile hak ettiler. Çok zor gibi görünen U dönüşünü başarı ile tamamladılar. Düştükleri yere takılmadılar. Kadro kalitesi ve birikmiş tecrübeleri ile hedefe ulaştılar. Manisaspor’un düşüşü hazin olmuştu. Bu kadar seri toparlanabileceklerini düşünmüyordum. Hocanın bu konudaki hırsı, sayın Cengiz Ergün’ün futbola olan sevdası, siyah beyazlıları tekrardan birinci lige taşıdı. Umarım yaşananlardan ders çıkartılır, Manisaspor ligin gücünü iyi tartar, geldiği yerin havasına kendisini kaptırmaz.

        DENİZLİ

        Denizlispor ikinci bir mucizeye doğru gidiyor. Horozlar’ı bu kadar diri tutan şey nedir?

        Denizlispor son dönemlerde sıkı bir yaşam mücadelesi veriyor. 3-1‘lik Boluspor galibiyeti oksijen niteliğindeydi. Ancak hayatta kalması önümüzdeki hafta geçireceği 90 dakikaya bağlı. Tam bir final... 1461 Trabzon maçını kazanırsa kendi açısından mucizeyi gerçekleştirecek, kaybederse de muhtemelen bu ligden düşen üçüncü takım olacak. Stres ve gerilimi siz düşünün...

        Tavsiyem, maç başladığı andan itibaren sadece ve sadece kazanmayı düşünmeleri yönünde. Kaybetmemek kafada belirdiği an Denizli bu finalde sınıfta kalır.

        Diğer Yazılar