Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avusturya galibiyeti sonrası "Tekrar sürücü koltuğundayız" diyen Milliler'in hocası, oyun içerisinde belli bölümleri anlamadığını belirtip "İlk golü attıktan sonra sebebini DVD'den çözeceğim bir nedenle geri çekildik" eleştirisi getirdi

        Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink galibiyet sonrası dümene geçti, keyfi yerine geldi, soyunma odasında futbolcuları alkışlarla kutladı. Basın toplantısında da karışık hale gelen duygularını anlattı. İşte Hollandalı teknik adamın sözleri:

        MAÇ YORUMU: Daha önce yaptığımız açıklamalarda galip gelerek sürücü koltuğunda oturmamız gerektiğini söylemiştik. Tekrardan sürücü koltuğundayız. Ancak bu açıklamaların takım üzerinde baskı oluşturduğunu gördük. İlk 20- 25 dakikada sergilediğimiz oyunu beğendim. Golden sonra geriye çekilme durumumuz oldu. Sebeplerini DVD'den tekrar izleyip öğreneceğim bir geriye çekilme oldu. İkinci golü atma şansımız varken geriye çekildik. Rakip fırsatlar yakaladı ama çok tehlikeli değildi. Gökhan zor bir pozisyonda güzel ve önemli bir gol attı. Son dakikalarda neler olabileceğini bilemezdik. Son bölümde kötü oyundan dolayı bir tampon vurması olabilirdi ama olmadı.

        BELÇİKA MAÇI: Artık rotamızı Haziran ayına (Belçika maçı) çevirdik. Keşke bir sonraki maçı yakın zamanda oynasaydık. Uzun süreçten dolayı kendimi biraz huzursuz ve sabırsız hissediyorum.

        YENİLENEN TAKIM: Aramıza başka oyuncular da katılabilir. Bu takımın hala öğrenme sürecinde olduğunu unutmalıyım. Biraz daha kontrollü olmamız gerekiyor. İlk yarım saatlik oyun ilerisi için umut verici. İlk yarım saatlik oyunu 90 dakikaya yaymayı herkes ister ama bu her zaman mümkün olmuyor.

        'Hollywood filmi gibiydi' |

        Belçika'da durumu tartışılan teknik direktör Dietmar Constantini, yenilmelerine rağmen grupta fazla bir şeyin değişmediğini söyledi. Türkiye gibi 2 mağlubiyetleri olduğunu ifade eden Constantini "İlk yarıda istediğimizi uyguladık. Öncelikle Türkiye ataklarını önlemeye çalıştık. Bir iki gol pozisyonu bile bulduk ancak değerlendiremedik. İkinci yarıyı ise bir Hollywood filmine benzetiyorum. Penaltıyı gole çevirseydik oyuna ortak olabilir miydik? Yüzde 100 olurdu diyemeyeceğim. Türkiye'nin yenilenen kadrosu bizim için sürpriz olmadı. Takımımızda 3 tane Türk kökenli oyuncu var ve onlar bize yardımcı oldu" ifadesini kullandı.

        Diğer Yazılar