Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.Saray, 12 maçın tamamında gol atmış. Ligin en çok gol atan 2. takımı olmuş. A.Madrid dışında Şampiyonlar Ligi seviyesinde de goller atabilmiş. Buna karşın 12 maçta sadece 3 maçta kalesini gole kapatabilmiş. Astana’dan bile 2 gol yemiş. Son 2 maçında 6 gol atıp 1 puan alabilmiş. Yani, durum net; Önler iyi ama arkalar ıı-ıh. Böylesi bir takıma yeni teknik direktör olursanız yapacağınız iş bellidir. Gol atma performansı nasıl devam ediyorsa işleyen sistemi bozmamak, rakibi de kaleye daha az getirmeye çalışmak. Mustafa Denizli de dün Kasımpaşa maçına bu saikle çıktı. 4-2-3-1 gibi değil; 4-3-3 dizildi. Savunma önünde Selçuk, Wes sağ; Emre Çolak sağ iç şeklinde dizildiler. İleri 3’lü de Yasin- Burak-Poldi klasiğiydi. Hem 3 ayağı iyi olduğu var sayılan isimle topu hızlı döndürmek hem de Selçuk’a Çolak takviyesi ile savunma gücünü artırmak. Üstüne bir de Hamza Hoca zamanında ‘yalandan’ oynayan bazı futbolcular kendilerini yırtarcasına oyuna başladıklarından Kasımpaşa G.Saray ceza sahasına yaklaşamadı bile. Wes sol çizgiye inip ortasını yaptı, Poldi indirdi Burak skor yaptı. Gerçekten şık bir goldü. Ama ne olduysa sonrasında oldu. G.Saray hücumu bıraktığı gibi pas yapmayı da bıraktı. Kasımpaşa önce oyun hakimiyetini ele aldı; sonra pozisyonlar başladı. Alper Ulusoy’un gadrine uğrayan verilmeyen gol sonrası beraberlik geldi. Devreyi ev sahibi önde bitirecek pozisyonlar da buldu.2. yarıya yine hızlı başlayan G.Saray; stoperinin ortasına sol bekinin sağ ayağını koymasıyla öne geçti. Sonra yine durdular. Mustafa Hoca’nın, top yapsın diye aldığı Jose de savunmaya daha çok yardım etsin diye içeri attığı Sinan dahil 60’tan sonra G.Saray fişi çekilmiş gibiydi. Hücuma giden 3-4 kişinin hiç biri geri gelemiyor. Asıl fecaat gömülü olduklarında da oldukça pozisyon vermeleri. 76’daki beraberlik sayısına kadar sadece Eren ile 3 pozisyon kaçırmıştı Paşa. Buna karşın sahada tamamen kaybolan bir G.Saray vardı. 2-2’den sonra Muslera yine yıldızlaştı. Sorun belli; G.Saray’da hakikaten fizik yetersizliği mevcut. Ama daha önemlisi savunmada sıfır organizasyon var.

        Hücuma giderken gafil avlanırsınız tamam; çok alan verirsiniz tamam da gömülü halde bile rakibe en az 5 pozisyon veriyorsanız neşterin atılacağı yer burasıdır. Mustafa Hoca’nın devre arasına kadar eldeki malzeme ölçüsünde savunmaya organizasyon ve bireysel anlamda operasyon yapması lazım. Kasımpaşa ise dün ligin genelinin aksine kötü savunma örneği verdi dün. Bir sağ bek bir de yetenekli kanat forveti ihtiyacı olduğu da ortada. Ama fizik güç açısından çok takımdan öndeler.

        ADEM BÜYÜK

        Aslında maça kötü başladı. 30. dakikaya kadar sallandı. Sonrası resital. Kesinlikle maçın adamıydı. Uzun aradan sonra harikaydı.

        TÜRK HAKEMLERİ

        Alper Ulusoy FIFA kokartı taktı; 6. hakem olarak çıktı. Tek görevi çizgi kontrolü olan hakem buz gibi golü vermiyorsa kimse ‘masal’ anlatmasın. 4-5 hakem dışında tüm hakemlerin kullanım süresi dolmuştur.

        Diğer Yazılar