Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursaspor’u hiç beğenmedim. Birlikte duran, defans yapmaya çalışan, koşmaya çalışan, vasat bir takım görüntüsündelerdi. Hiç ama hiç bir hücum planları olmadığı gibi hücum etmeye niyetleri de yoktu. Ne hücumda top tutabildiler ne de 77’den sonra “gel beni farklı yen” diyen rakiplerine karşı kontra yapabildiler. Kaleyi bulan tek hücum şutu gol oldu. Yine de Bülent Yıldırım ve yardımcılarının klasik Türk hakemi eyyamcılıkları olmasa maçı daha farklı kazanabilirlerdi.

        Yani dün, birlikte iyi durmak dışında bir şey yapamayan Bursaspor; tamamen eyyam ağırlıklı hakem 3’lüsüne karşın F.Bahçe’yi yendi. Aslen hakem eyyamı olmasa, Kayseri maçı da 5 dakika uzamaz Alper o golü atamaz ve Fener 2’sini evinde, tamamını İstanbul’da oynadığı ilk 3 haftadan puan alamadan ayrılırdı. Çünkü Fenerbahçe kötü takım. Kötü kadro. Çünkü F.Bahçe, dünyanın en kötü futbol aklına sahip. Alex’i, Ersun Yanal’ı yediğinden beri taraftarı da kaybeden; İsmail Kartal faciasının ardından doğru bir hamle ile sportif direktörlük getiren, o sportif direktöre bir sezon dahi dayanamayan, futbolu bilmemesine rağmen karışmadan duramayan bu futbol aklı adım adım gelen çöküşün mimarıdır. Bu kulübün adı halen Fenerbahçe ise de futbol takımının adı AZİZBAHÇE olmuştur. Ve AZİZBAHÇELİLER hariç kimseyi temsil etmiyor.

        F.Bahçe’nin Alex’ten beri gol üreten skorer ismi yokken; onu kompleksinden yiyen teknik adam orta sahaya defansif kazmaları dolduruyordu. Ama “Emre oyun kursun, CanerGökhan takımı ileri taşısın” ile 2 sene 2. olundu. Emre gittiğinden beri oyunu kuracak bir tek ferd-i vahit yokken Vitor ve Advocaat’ın eline yine ‘Regista’sız; ‘Playmaker’sız yani özetle oyun kurucusuz bir takım teslim ettiler. Peki adamlara ne verdiler? Hiçbir yerde olmamış Stoch’u; kendini büyük futbolcu sanan Emenike’yi; bitmiş RvP’yi... Kazmalar kralı Skrtel’i; topu kıracak Fernandao’yu verdiler. Bu takımın hakkı da bu. Ozan da bu kadar, Alper de.. Bu 3’lü orta alan ile Feyenoord; ManU; Osmanlıspor; Beşiktaş; G.Saray ile oynasa tarihi fark yer. Dick Advocaat’la ilgili en büyük endişem tüm Hollandalılar gibi 4-3-3 meftunu olmasıydı. Bu kadro 4-3-3 oynamaz. Tek çare 4-4-1-1.

        VOLKAN ŞEN

        3 pozisyona girdi ki bu zaten takımının başka pozisyonu yoktu. Bir kadronun en iyi oyuncusu Volkan Şen ise kaliteyi düşünün.

        ROBIN VAN PERSIE

        14 aydır hazır değil. Haftada 1 kez idmana çıkıyor. Ne olduğu da açıklanamıyor. Bitmiş tamam da hala neden bu takımda sorusunun yanıtı yazının içinde. Dünyanın en kötü futbol aklı olan Aziz Yıldırım’da..

        Diğer Yazılar