Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bildiğiniz gibi bu yıl basketbolun en büyük organizasyonunda, Euroleague’de Final Four, İstanbul’da yapılacak. Euroleague’in grup grup eleminasyon sisteminden lig sistemine döndüğü yıl bu yıl. “CSKA’nın; Maccabi’nin; Real Madrid’in tümünün herkesin birbiri ile karşılaşacağı lig usulüne geçilen tarihi sezonun finalinin yapılmasının en uygun olduğunu düşündüğümüz yer İstanbul’du...”

        Bu sözlerin sahibi Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu. Final Four’un İstanbul’da olduğunun açıklanacağı basın toplantısından bir gece önce Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Jordi Bertomeu ile birlikte akşam yemeğinde bir araya geldik. Hem THY, hem de Jordi’nin özelinde Euroleague finalinin İstanbul’da olması için ekstra çabası olmuş. Aslında Aycı’nın “Final Four İstanbul’da” dileği, geçen yılki finalden sonra, F.Bahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu’na 2.’lik madalyasını verirken başlamış. Aycı, kaptan Melih’e “Hiç üzülmeyin. En kısa sürede finali İstanbul’a alacağız ve siz de orada kupayı alırsınız” demiş. Bu dilek bildirimi ile başlayan süreç olumlu nihayetlendi. Ama bu süreçte 28 Haziran’daki Atatürk Havalimanı saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişimi de oldu. Bu dönemde artmaya meyilli uluslararası tepkileri göğüsleme kısmında Bertomeu’nun büyük katkısı olmuş. Bir an bile verdiği karardan dönmediği gibi kriz anlarında THY ile birlikte hareket etmiş.

        Sonuçta herkesin Türkiye’yi başka bir imajla şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde en büyük spor organizasyonlarından birinin finali İstanbul’da olacak. Turizm katkısı bu işin küçük yanı bana göre. Asıl önemlisi dünya çapında 2.4 milyar izleyicisi olan Euroleague Basketbolu’nun finalinin yapıldığı şehrin vereceği mesaj. Türk sporsever olarak hem THY’yi hem özel alaka gösteren İker Aycı’yı hem de Aycı’nın deyimiyle “Avrupa’daki gerçek bir Türk dostu” olan Jordi Bertomeu’ya teşekkür ederim. Umarız 4 takımlı Euroleague sezonumuzda 2 takımımız final oynar.

        JORDİ'DEN DERS: RAKİBİMİZ EĞLENCE

        Jordi Bertomeu ile anlaşamadığımız konu, maçlarda takım başına 12 olan oyuncu sayısının artması hususu oldu. Bizce bu kadar yoğun maç programında bir de lig usulü Euroleague müsabakaları oynayacak takımlar 13-14 oyuncu ile sahada olmalılardı. Jordi’nin fikri ise farklı. Ona göre sezon ligleri yaz aylarında oynanmalı ve galiba basketbol biraz buraya doğru gidiyor. Galiba ligler yaz aylarında oynanacak ve sezonda ağırlık Euroleague’e verilecek. Kendisine futbolun da kendilerinden yardım alıp almadığını sorduk, fikir alışverişi yaptıklarını Şampiyonlar Ligi’nin halen en iyi organizasyon olduğunu ve bir süre daha bir değişiklik beklemediğini söyledi. Euroleague maçlarının perşembenin yanı sıra cumaya kaydırılmasının kendileri açısından çok iyi olduğunu her spor yöneticisine ders olması gereken şu cümlelerle açıkladı: “Cuma iyi oldu çünkü insanlar aileleri ile maçlara gelebiliyorlar. Perşembe gelseler ertesi gün iş ve okul var. Ama cuma maçlarına ilgi çok daha fazla. Çünkü bizim rakibimiz sadece futbol değil. Tüm eğlence sektörü. TV programlarından şehirlerdeki mevsimsel aktivitelere kadar tüm eğlencelik organizasyonlar rakibimiz. Buna karşı da kendimizi korumalıyız...” Kendisini 650 milyon dolar değerinde gören ama ne başarısı, ne sahası, ne taraftarı olan futbol kulüplerimiz duyar mı acaba? Jordi’den ders: Rakibimiz eğlence Akhisar Bld.-G.Birliği: 0-0 SÜPER LIG’DE 6. HAFTA BUGÜN 16.00 Kasımpaşa-Kayseri, 16.00 K.Karabük- Trabzon, 19.00 Ç.Rize-Beşiktaş 19.00 G.Antep-Bursa YARIN 16.00 G.Saray-Antalya, 16.00 A.Alanya- M.Başakşehir, 19.00 Osmanlı-F.Bahçe, 19.00 A.Konya-Adana

        Diğer Yazılar