Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali Koç’un 1907 derneğindeki çıkışı ve “Olursa olağanüstü kongrede, olmazsa 2018’deki kongrede şartlar ne olursa olsun başkan adayıyım” açıklaması Fenerbahçeliler’in ümidini yeşertmişken akşamına Aykut Kocaman’ın sıfır pozisyon üreten Konya’sına karşı alınan 3 puan bir kesim tarafından şöyle yorumlanmıştı:

        ‘Ali Koç ve Aykut Kocaman yine Aziz Bey’in ömrünü uzattı..’

        Bir hafta sonra bana göre yanlış bir karar olan penaltı kararını da geçen yüzde yüz doğru 2. sarı ile atılan Ceyhun’un ve hakem Aydınus’un konuşulduğu haftada 5-0’lık Karabük galibiyeti geldi. Fenerbahçe düşmanı yorumculara göre Fener kollanmaya başlanmıştı.

        Fenerbahçe’nin perşembe gecesi Manchester United’ı da şahane bir mücadele ile sürklase etmesi Fener düşmanı TV şovmenlerini iyice ürkütmüş olmalı ki Beşiktaş- Trabzonspor maçından bile Fener kelimesi çıkartabildiler. Yani 2 hafta önce Ali Koç’un çıkışının ardından Fener’de işler düzelirken Fener düşmanlarını ‘coşturan’ geri gidişler başladı. G.Saray evindeki son 2 maçı kaybetti misal. İnsan şunu soruyor: Bir açıklama ile bu kadar etki yaratan Koç, bir de başkan olursa neler olabilir :)

        İşin espri-metafizik tarafı bir yana Ali Koç’un ‘varım’ çıkışı camiadaki ölü toprağını silkelemişti. ManU maçındaki 41 bin bunun sonucudur.

        Bu ‘olumlu gidişatın’ yükselişe geçebilmesi için bu maç kritikti. Yorgun ve tempo yükseltemeyecek takım, dinlenmiş oyuncuları ile skor arayacak konsantre defans oyuncuları ile de savunarak öyle böyle 3 puan alacak bir oyun sergilemeliydi. Öyle de oldu, Akhisar’a pozisyonumsu dahi verilmedi, RvP ile gol bulundu. Asist diğer dinlenmiş isim olan Aatif’tan geldi. Rodallega’nın kaçırdığı penaltı adeta “Çalışana Allah da yardım eder”in göstergesi idi. 2. yarı geri çekilip rakibini bekleyen Fener tam da Lens- Emenike-Alper ve Aatif’a uygun ortamın oluşmasını bekledi. Emenike bir gol, bir asist ile kontra futbolcusu olduğunu gösterdi. Konya-Karabük-Akhisar üçgeninde lige havlu atılabilecekken derbi sonrası G.Saray’ı puan olarak geçme şansı yakalandı. Sene başından bu yana kapasiteleri ölçütünde ellerinden geleni yapan, çoğu zaman beceremeyen ama mücadeleden hiç kaçınmayan bu takım bu çıkışı hak etmişti. Gelecekle ilgili büyük konuşulabilir mi? Bence hayır. Şampiyonluktan söz ediyorsak hala bu takımın ciddi kalite takviyesine ihtiyacı var.

        ADVOCAAT

        Kritik 4 maçtan 4 galibiyet. Ligde yükseliş, Avrupa’da tur umudunu iyice artırma önemlidir. Tebrikler.

        TOLUNAY KAFKAS

        Kusura bakmasın takım 2 gömlek kalitesizleşmiş. Bir dönem pas yapmaya çalışan, oynayan, kalite gösteren takımken; yardır yardır koşuşturup bir işe yaramayan oyuncular topluluğuna dönüşmüş Akhisar.

        Diğer Yazılar