Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazartesi günü çok büyük ihtimalle BeIN Sports (Digitürk) yeni yayın döneminin 5 yıllığına yeniden sahibi olacak. Yine tahminim alt lisanslama ile mobil haklarını Turkcell’e; özet haklarını da TRT’ye verecektir. İhaleden bahsetmişken, Göksel Gümüşdağ ve ekibinin muhteşem çalışmaları ile parçalara bölünen paketler, yeniden 3 paket halini aldı. 7 sene öncekinden bir farkı kalmadı yani. Bu kadar uzun mesailer de boşa gitti. Neylersin, futbol asla sadece futbol olmadığı gibi ihale de sadece ihale olamıyor demek ki. Ama muhammen bedel şu an ödenenin en az 120 milyon dolar üstünde. Sonuçta Gümüşdağ sözünü tutmuş olacak ve fiyat 600 milyon dolar seviyesine gelecek. Şimdiden hayırlı olsun.

        Geldikleri günden beri canlı yayın kalitesini de program kalitesini de çok artıran BeIN Sports’çuların yapması gereken çok ama çok önemli bir hizmet daha var. Bana göre rekabetinin boyutları ve açıkçası anlamsızlığı ile dünya markası olabilecek bir derbiye sahibiz. F.Bahçe-G.Saray maçları bundan sonra “küçük olsun benim olsun” mantığıyla değil de gerekirse üste para verilerek Avrupa futbol piyasasına tanıtılmalı. 3-4 yıl sonra markalaşma ihtimali yüksek olan bu derbimizin uluslararası arenada da pazarlanması şart. Umarım BeIN Sports profesyonelleri, önceki dönemlerin Digitürk yöneticilerinin yaptığı hataya düşmezler.

        GÜMÜŞDAĞ'IN BİR GÖREVİ DAHA OLMALI: BÜTÇE PLANLAMASI

        Muhtemelen pazartesinden sonra yılda 600 milyon dolar dağıtılacak kulüplere. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Digitürk ödemenin bir kısmını sabitlenmiş dolar kurundan, bir kısmını da TL üzerinden yapacaktır. İşte Göksel Gümüşdağ’ın burada yeniden devreye girmesi lazım. Kulüpler TL ve dolar kazanırken, ödemelerini Euro ile yapmamalılar artık. Zaten almış başını gitmiş uçuk rakamların içinde bir de kur farkından açık vermesinler. Gümüşdağ ve Vakfı, bütçelerin TL ve USD üzerinden yapılması konusunda öncülük etmeli.

        CÜMLE TAMAMLAYAMAYAN ESKİ FUTBOLCU YORUMCULAR

        Madem Digitürk’ten girdik, yayınlarını övdüğümüz BeIN Sports’çulara bir de yorumcularla ilgili küçük eleştiri yapalım. Belli ki eski futbolcu yorumculara meylediyorlar. Ekrem Ekşioğlu-Metin Tekin-Erman Özgür gibi gayet başarılı yorumcuları var. Diğerlerine ise sadece şu tavsiyeyi yapayım: Sevgili hocalar, lütfen cümleleri tamamlayın. Fiilsiz cümleler kurmayın. A konusundan başlarken, birden D konusuna geçiyorsunuz, ne A’dan bir şey anlıyoruz ne de D’den.

        BİZİM DE İÇİMİZE SİNMEDİ HOCAM

        Sayın Fatih Hocam, bilirsiniz sizi hem sayar hem de severim. Ama yürütemediğiniz, kamusallaştırıp siyasallaştırdığınız bu sorun, son basın toplantınız ile size daha büyük zararlar verdi. “Kafi geldi-Tatmin oldum” deyip içinize sindiremediğinizi söylediğiniz çelişkileriniz ile kariyerinize bu zararı vermemeliydiniz. Olabilir, büyük baskı altında bu kararları almış olabilirsiniz. Ama siz de “Alın misketlerinizi ben oynamıyorum” diyemiyorsanız, oyuncuya dayalı düzenin tamamen hakim olduğu bir Milli Takım bıraktınız bize. Sizi sevenleri üzdünüz hocam, bizim de içimize sinmedi.

        Diğer Yazılar