Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe 17. zafer yılını geride bırakıp artık reşit oldu. Maçın Fenerbahçeliler açısından esprisi buydu. G.Saraylılar açısından her yıl yenilenen, seneye de yenilenecek olan “Bu sene o sene” motivasyonuydu. Neticede gelenek bozulmadı. F.Bahçeli oyuncuların tamamı rakip meslektaşlarına nispeten daha istekli ve kuvvetli görüntüdeydiler.Maçın özeti şuydu: G.Saray’ın 1 tane bile pozisyonu yoktu; 1 tane bile. Volkan Demirel kameralara görünmedi. F.Bahçe ise Volkan Şen ve RvP ile 2 pozisyon buldu. 2.’yi attı, devreye önde girdi. 2. yarıda Serdar Aziz’in bombası sonrası maçın adamlarından Josef’in presi ile gelen penaltı... Hepi topu bu... Baktığınız zaman Muslera’nın kurtarışı yok. Ama baktığınızda topa sahip olma oranında G.Saray’ın üstünlüğü var.2014 Dünya Kupası’ndan bu yana anlatıyorum: “Topa Sahip Olma Oranı Bir Yalandan İbarettir” diyorum. Artık bekleme ve topu kapınca direkt rakip alana akma oyunu dönemi. Advocaat da geldiğinde tipik Hollandalı olarak topa sahip olma oyununu benimsemeye çalıştı, az kalsın istifa ediyordu. Lens’in de katkısıyla direkt oyuna döndüğünden beri işleri yoluna koydu.Fener için zor maçlar kapanan takımlara karşı oynanan müsabakalar olur. Dünkü G.Saray’ı bırak, ManU bile topa sahip olma istatistiği ile Fener’e yeniliyor. Riekerink Bey’in tercihleri de tartışılacaktır ama ben asıl ‘çare üretememe’ durumuna takılıyorum. Trabzon ve Başakşehir maçlarında 85. dakikaya kadar; dün 95 dakikanın bir anında bile rakip ceza alanına giremeyen bir G.Saray olabilir mi? Levent Nazifoğlu’nun bu sorunun yanıtını vermesi lazım.

        F.Bahçe bu galibiyet ile ligde yeniden iddialı pozisyona geldi.

        Cüneyt Çakır yine idare etmeye yakın götürse de eskiye oranla daha otoriter gözüktü. Bir de maçları Wesley ile beraber yönetmese daha iyi olacak.

        RvP

        Gerçek Fenerli oldu. G.Saray ağlarına bıraktığı ilk golü atabilecek çok az oyuncu var. Ayrıca ilk yarıda muazzam bir 10 numara örneği sergiledi.

        ALPER

        Bence Şener’den Hasan Ali’ye; stoperlerinden Roman’a; RvP’den Volkan’a; Musa’dan sonradan girenlere kadar herkes çok çok iyi oynadı ama Josef ve Alper maçın adamları idi. Kürsüye Alper’i çıkarmak istedim.

        RİEKERİNK

        G.Saray takımı 3 tane önemli takımla oynarken (Başakşehir- Trabzon-F.Bahçe) ceza sahasına giremiyorsa bu, acınacak bir durumdur.

        SNEİJDER

        Takımın en kötü ismi, net. Haftalardır kötü. Tek yaptığı arkadaşlarına fırça atmak. G.Saray’ı ciddiye almıyor.

        Diğer Yazılar