Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, G.Saray maçından bu yana kötü oynuyor. Futbolu düşüşte ki, ilk yarı sonu için son derece normal. Üstelik set oyununu beceremeyen, dikine oyuna mecbur takımsanız bir yerde kondisyon da azalıyor. Dün de oyuna yüksek tempo yaparak başlayıp erken gol bulmayı umdular. Ama karşılarında savunmayı önde kuran, canlı ve diri bir Gençlerbirliği buldular. Özat’ı tebrik ederim. Bu sahada bunca yıldır bu kadar cesur oynayan takım çok görülmüş şey değil. Savunmayı epey önde kurup RvP’yi pasifize etmek istediler. Ama RvP henüz 10. dakika dolarken çıkıp Sow girince savunma arkasına “batıcı” koşu atma imkanı bulundu. Zaten ilk yarıdaki ilk ve tek ‘mantıklı’ atakta ki o da kontrataktı, Lens şahane ortaladı, Sow içeri tipledi. Tek yapabildiği buydu F.Bahçe’nin ilk 45’4e.

        46’dan itibaren Gençler Fener’in yarı sahasına yerleşti. 57’den sonra Özat’ın 4 hareketli forvetli (Serdar Gürler - Aydın - İrfan ve sonrasında da Matei) sıfır santrforlu hücum hattı, Fenerbahçe’ye kabus yaşattı. 13 korner attılar, Fener ceza sahasına en çok giren takım oldular. Bu dönemde bu sene ilk kez F.Bahçe’yi kalecisi kurtardı. 3’ü net 5 kurtarışla 1-0’ı tuttu Volkan. Fernandao’nun girmesi ile biraz daha top tutabilen Fenerbahçe rakibin tamamen risk aldığı anlarda çıktığı 2. doğru düzgün kontrada 2’yi bulup rahatladı. Sow’un son golü skordu sadece.

        Dün F.Bahçe belki de kötü oynayarak kazandığı ilk maçı oynadı. Geçtiğimiz hafta Antalya’da Cüneyt Çakır olmasa orada da kötü oynayıp kazanacaklardı ama bu hafta iyi bir maç yöneten hakem olunca kötü de oynasalar kazandılar. Dün oyun olarak rakibine yenilen F.Bahçe, tutanı ve atanlarının kalite farkı ile maçı kazanmayı bildi.

        Beşiktaş ve G.Saray’ın puan kaybettiği haftada alınan bu 3 puan ümitleri sıcak tutacaktır. Ama haftaya Trabzon, Ocak 15’te de Adana maçları kazanılsa da 17 hafta sonunda puan 34 olacak. Şampiyonluk için ise 2. yarıda 40 puan lazım. Bu takım kalitesi ile çok daha zorlu geçmesi kesin olan ligin 2. yarısında 40 puan zor.

        Taraftar da bu gerçeği biliyor ki 2 derbi ve ManU maçından sonra yine sezon başı görüntüsüne döndü. Ama ne olursa olsun F.Bahçe taraftarı, adaletli ve tecrübeli bir hoca ile kaliteleri ne olursa olsun hemen hepsi özveriyle oynayan bu oyuncu grubunu sevdi.

        VOLKAN DEMİREL

        İlk defa bir maç kurtardı. Mükemmel oynadı, Skrtel ile birlikte savunmada ayakta kalan tek adamdı.

        VOLKAN ŞEN

        Finishing, bitiricilik sıfır. Her anlamda. Bu konuda kendini geliştiremezse 1 sene sonra kiralık gider.

        Diğer Yazılar