Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alanyaspor, tüm atletik özelliklerini kullanabileceği akıllıca bir taktikle maça başladı. Topla ilişkileri çok da iyi olmayan, atletik kabiliyeti yüksek oyuncularla, dikine ve atak bir oyun planı ile Fenerbahçe’ye saldırarak başladılar. Zaten Kjaer’in yokluğunda ‘sallapati’ duran tandem ve önlerinde oynayan Ozan’lı Topal’lı ikili, bu baskını beklemediğinden Alanya şok golle öne geçti. Golün sahibi Fernandes, ikinci golün de asistini yaptı. Zaten Alanya’nın kaliteli iki futbolcusu Fernandes ve Love tüm hücumları organize eden iki isimdi. Emre Akbaba’nın pozisyonunda direkten dönen topta 3. golü bulabilseler belki maçı koparırlardı.

        Fakat 20 dakika saldıran, Fener’i hırpalayan Alanya’nın fiziki direnci düşünce F.Bahçe yavaş yavaş yerleşti. Önce bir iki yokladılar, sonra karamboldan golü buldular. 2-1’den sonra büyük takımla küçük takım farkı ortaya çıktı. Ondan sonrası Fenerbahçe...

        Fenerbahçe dün ilk yarıda Lens, Şener, biraz da Ozan’la, yani ‘sadece 2.5 oyuncu’yla Alanya’yı yakaladı. İkinci yarıda herkes biraz derlenince, toparlanınca da son 4-5 dakikalık ‘can havli baskısı’ dışında tamamen maça hakim olarak oyunu bitirdiler.

        Fenerbahçeli oyuncular için sene başından beri “Koşmuyorlar, oynamıyorlar, mücadele etmiyorlar” diyemeyiz. Hemen hemen her maçta hepsi de ellerinden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyorlar. Bugün liderden bu kadar geride olmalarının temel sebebi; iş bitirecek kalibrede yıldız bir 10 numarasının olmaması, hocasının bazı maçlardaki hataları ve saha içi liderinin bulunmamasıydı. Ama galiba dün ‘kiralık oyuncu’ Jeremain Lens 2-0’dan sonra arkadaşlarına attığı fırçayla, sahaya koyduğu karakterle, inadı ve mağlubiyeti kabul etmeyen yapısıyla liderliği ele aldı.

        Bu geri dönüş, bundan sonrası için Fenerbahçe adına daha olumlu sonuçlar doğurabilir. Takımın moralini topyekûn yukarıya çekeceği kesindir. Ama Lens’in liderliği ele alması, en azından ‘lider gibi davranması’ sonuçtan da önemlidir. 2-0 öne geçmesine rağmen 2 pas yapıp rakibinin temposunu düşüremeyen, savunmada çok ciddi hatalar yapan, atletik oyuncuları yorulunca hücuma çıkamaz hale gelen Alanya için ise bu mağlubiyet travmatik olabilir. Fenerbahçe dün birçok ‘rağmene’ rağmen önemli bir geri dönüşle 3 puan kazandı. Umarız artık ‘bir saha içi liderleri de var’ diyebiliriz.

        OZAN TUFAN

        Bütün yazı Lens’in üstüne, elbette ki maçın adamı o... Ama yeri geldiğinde çok eleştirdiğimiz Ozan’ın dünkü maçtaki çabasını da ödüllendirmek isterim.

        SAFET SUSİC

        2-0 öne geçen takım, bir gol yedikten sonra bu kadar dağılmamalı. O takımın teknik direktörü formasyon değiştirerek, oyuncu değiştirerek veya oyunu değiştirerek bir müdahale yapmalıydı. Susic de 2-1’den sonra ‘geliyorum’ diyen F.Bahçe galibiyetini bizim gibi seyretti.

        Diğer Yazılar