Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maç başlamadan biri gidip Aziz Yıldırım’a “Bu Aykut, Ali Koç’un içimize soktuğu bir adam. Böyle kadro mu olur. Ali seçimi kazansın diye bilerek yapıyor” dese Yıldırım “Saçmalama” demezdi

        25.-30. dakikalar civarında Muharrem Usta’ya biri yanaşsa ve “Rıza Çalımbay aslında F.Bahçe’nin casusu” dese Muharrem Bey, “Acaba olabilir mi?” diyebilirdi.Her iki teknik adam da rakiplerinin ‘içerdeki adamı’ gibi görev yaptılar adeta. Rıza Çalımbay hiç pas yapmadan bir takımın nasıl rakip alana yerleşeceği konusunu hiç düşünmemiş. “İleri tepin, Burak koşsunfutbolu da çok tahmin edilebilir bir şeydi. Kucka ve Okay’ın olağanüstü top kayıpları ‘koşucu yarı yetenekliler’ takımı F.Bahçe’ye 1’i çok net 2 pozisyon buldurdu. 2. yarıda Çalımbay “Ya ben ev sahibiyim, biraz top oynayalım”deyip Sosa’yı oyuna sürünce Trabzon oynamaya başladı. Abdülkadir ortaya çıktı, Olcay varlı- ğını hatırlattı. Burak; 67’de Valbuena’nın kaptırdığı top sonrası 2. golü atsa fişi çekerdi. Kocaman da orta ikiliden birinden tercih ettiği Hasan Ali’yi ve prensi Aatif’ı çıkarıp Elmas ve Valbuena’yı oyuna sürdü.Ne ironidir ki Kocaman, Hasan Ali’si sahadayken, defansif takımı varken golü yedi. Soldado’yu da oyuna sürdüğü anlarda, yani yine risk aldığı dakikalarda golü attı. Tıpkı Göztepe maçında olduğu gibi.

        1 puan Çalımbay’ı da Kocaman’ı da bozmaz. İşte Türk futbolu da bu yüzden 2 ileri 1 geri gitmekten kurtulamaz. Teknik adamları bozmayacak pozisyonlamalar, defansif takıntılar nedeniyle futbolumuz bu hale geldi. Vardar’a eleniyorlar işte. Giuliano’nun bile yokluğunda sırf oynatmamak adına Hasan Ali tercihi Valbuena takıntısını net ortaya koyuyor. Kocaman idefixleri olan takıntılı bir tip. Ama artık Aziz Yıldırım’ın onunla bir kez daha konuşması şart. Tıpkı Giu’yu 10 numara oynatmasını; Volkan’ı Skrtel’i Topal’ı 11’e döndürdüğü konuşması gibi Valbuena hakkında da konuşması gerekBüyük takımlar takıntılarla yönetilemezler.

        1 puan F.Bahçe için kötü değil. Kötü olan “Savunma takımı ile gol yiyorum, risk aldım mı gol buluyorum” mantığını bir türlü anlamayan teknik adam mentalitesinde. Trabzonspor da ‘büyük düşünecek’se büyük düşünen teknik adamlarla çalışmalı.

        - ELJİF ELMAS

        Çok iyi futbolcu. Şanssızlığı, Kocaman gibi yeteneksevmez bir hocanın elinde olması.

        TEKNİK ADAMLAR

        Hem Çalımbay hem de Kocaman son derece takıntılı ve kendilerini düşünecek şekilde defansif takıntılı takımlarla futbolu bitiriyorlar.

        Diğer Yazılar