Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Zlatko Dalic, Türkiye maçı öncesi bir muhabirin, "Artık eskisi gibi genç Hırvat oyuncuları göremiyoruz. Hala Modric'i biz genç olarak görüyoruz. Yeni gençler geliyor mu?" sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti:

        "Biz, 3.5 milyonluk ülkeyiz, siz ise 80 milyonluk bir ülkesiniz. Bizim için oyuncu çıkarmak daha zor. Bursa, 3 milyonluk bir şehir. Biz ise 3.5 milyonluk bir ülkeyiz. Biz Dünya Kupası'nda 3. olduk. Şimdi bunun nasıl olduğunu kendinize sorun."

        Bana göre Hırvatistan'ın ya da bu tip ülkelerin başarısı biraz da küçük ülke olmalarında saklı. Arama/değerlendirme/eğitme ve üzerinde durma konusunda daha fazla imkan ve zaman buluyorlar. 85 milyonluk ülkede herkese eşit eğitim imkanı herkese eşit fırsat imkanı vermek için çok çok zengin ülke olmak gerek. Bu kadar kalabalık nüfusun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. 3.5 milyon ülkede "yetenekli ve potansiyelli genç"i tespit edip üzerine eğilmek daha kolay. Bizim gibi kalabalık ama yeterli düzeyde ekonomik gelişmişliğin olmadığı ülkelerde bulunup eğitilip geliştirilmeniz için bir kaç kez şansınızın yaver gitmesi gerek.

        Diğer Yazılar