Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2000 öncesi İngiliz futbolu gibi bir maç izledik. İngilizlerin 'kick and run' dediği vur ve koş sistemi; ya da sistemsizliği her iki takımın da oyun planı idi.

        Zaten takım olarak herhangi bir ümide sahip olmayan; 1. dakikada Yekta'yı da kaybeden Galatasaray'ın, Arda dışında topla yumuşak futbolcusunun olmayışı ev sahibinin "Topu alan koşsun ve Kazım'ı savunma arkasına kaçırmaya çalışsın" mantığını anlayabiliriz.

        Ama Türk futbolunda ön libero kavramını kaldıran, orta alanda pas oyununu amentüsü belleyen, Egemen ve Giray'a bile "kaptırsanız bile topla çıkacaksınız"ı öğreten Şenol Güneş'in Trabzon'una bu tip oyun hiç yakışmadı.

        ilk 45 dakikanın tamamında Burak ve Umut'a uzun top atmaktan başka bir planı olmayan bir şampiyon adayı olabilir mi?

        Yattara'yı oyuna aldığında "Trabzon topu yere indirip bidik paslı baskılı oyununa döner ve kazanır" diyorduk ki, Güneş topla oynamayı bilen Alanzinho'yu çıkarma hatası yaptı. Ligin 2. yarısında dökülen Colman çıkmalıydı.

        Sol bek Brozek'in sadece 1 kez, Serkan'ın ise 3 kez denediği bek bindirmesi yetersiz kalıp Colman ve Selçuk ciddi sayıda pas hatası yapınca Trabzon'un gol bulma ümidi Burak ve Umut'un bireysel becerilerine kaldı. Eh bu iki ismin de çok yetenekli olmadığı gerçeği ortadaydı. Bordo-Mavili ekibe bir açılım gerekiyordu; o açılım Bünyamin Gezer'den geldi. Kazım'ın atılmasıyla eksilen Galatasaray 2 kez Arda ile bulabildiği pozisyoncukları bile arar hale geldi. Güneş'in maç boyu "belki bir şey yapar" diye oyunda tuttuğu sahanın en silik ismi Jaja bir ara pasıyla kaderi değiştirdi.

        Burak Yılmaz'ın arzusu; kaleci Tolga'nın bu maçtaki başarısı; tandemin mücadelesi ve Selçuk'un birşeyler yapma isteği dünkü maçı Trabzon'a getirdi. Ancak gerek Gençlerbirliği gerekse dünkü maçın ilk yarısındaki gibi 'uzun vur ve koştur' tarzı futbolla hiç birtakımı yenemez. Jaja ve Colman başta tüm yabancılarda ciddi bir form düşüklüğü de gözle görülüyor. Şenol Güneş'in bu soruna acil çözüm bulması gerekiyor.

        GALATASARAY'A 15 FUTBOLCU LAZIM:

        Bu kadar kötü yabancıları olan; Arda dışında topla haşır neşir olabilen tek bir futbolcusu bile olmayan, 4 kişinin arasından Jaja'ya asist yaptıran oyuncularla G.Saray'ın bundan daha iyi olma şansı yok. G.Saray'ın yeni yönetimini gerçekten bir futbol takımı enkazı bekliyor. 25 kişilik futbol takım kadrosuna en az 15 yeni oyuncu lazım. Polat-Sezgin-Yalçındağ-Rijkaard ve Hagi bu 'Ucube Eser'i yaratanlardır. Yeni yönetime Allah kolaylık ve bol para versin...

        Diğer Yazılar