Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe maça; rahat, özgüvenli ve tam oturmuş bir takım görüntüsünde başladı. Kuyt, ilk ‘klas’ hareketinde Emenike’ye golü attırdı. Erken golden sonra bir 5 dakika kadar istekli oyununa devam eden ev sahibi birden top çevirme, 2.’yi aramama hatasına düşünce Karabük dengeyi sağladı doğal olarak. İşte İsmail Kartal’ın en çok dikkat etmesi gereken noktalardan biri bu: Kocaman dönemindeki gibi 1-0’ı bulunca top çevirme ve geriye yaslanma hastalığına müsaade etmemeli.

        Oyun dengesini sağlayan Karabük; Bekir’in hatasından eşitliği sağladı. Kartal 2. Yarıya “Yanal usülü” başlattı takımını. Hücumda çoğalmalar; takımca rakip alana yerleşmeler; iki bekin de hücuma çıkması gibi ilk devrede pek göremediğimiz olumlu uygulamalar arttı. Karabük’ün boğulduğu dakikalarda Erkan’ın büyük hatasından takımın o ana kadarki en kötüsü olan Sow skoru değiştirdi.

        Bu aşamadan sonra İsmail Kartal ilk doğru değişikliğini yapıp Diego’yu sahaya sürdü. Ama Mert’in hatası, Kadlec’in şanssızlığı ile misafir ekip beraberliği sağlayınca sağ açıktaki Meireles’i ortaya çekip Topal’ı stopere sürdü ve Kadlec yerine Webo’yu plana dahil etti. Tamamen doğru bir teknik adam hamlesiydi. Bu takımda sadece Webo rakip 2 stoperin arasında gerçek bir 9 numara olarak oynayabilir. Webo girince stoperler birbirlerine yaklaştı; bekler içeri gömüldü, ön liberolar stoperlerin önüne yanaştı ve doğal sonuç olarak F.Bahçe bekleri ile Diego-Emre-Meireles üçlüsüne daha fazla alan açıldı. Nitekim kalecinin çok çok büyük hatasıyla Webo 3 puanı getirdi.

        Son 8 dakikada Sow-Selçuk değişikliği ile 3-2’yi koruma hamlesi de doğruydu. Bu maç belki çok büyük bireysel hatalarla anılacak ama İsmail Kartal’ı yaptığı hem oyuncu değişiklikleri hem de Webo hamlesini yaparken Topal’ı stopere çekip aslında 1-6-3 gibi bir formasyona dönme cesaretini gösterdiği için tebrik ederim.

        BEKİR PIQUE DEĞİL

        Bekir iyi bir profesyonel. Her takımın 20 kişilik kadrosunda olmasını isteyeceği bir oyuncu tipi. Ama vasat bir yetenek. Olması gerektiğinden fazla özgüvenle oynuyor. Birisi ona Pique olmadığını hatırlatmalı. Basit bir kesici olarak fayda sağlayacağını, yoksa bir gün takımın başını yakacağını anlatmalı.

        RİBAS ÇOK KATKI YAPAR

        Diego Ribas anlatılmaya gerek olmayan bir oyuncu. Ama dünkü 35 dakika gösterdi ki iştahlı, öne koşu isteği yüksek, A Klas bir oyuncu olmakla beraber savunma koşularını da ihmal etmiyor. Katkısı çok olur.

        Diğer Yazılar